Hvad er en Proxy Server Firewall?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Definition

Proxyserveren sender anmodninger til internettet, som f.eks. adgang til websteder på vegne af netværket som en mellemmand mellem netværket og internettet. Enhver fra uden for netværket ser kun proxyserveren og ikke computere inde i netværket og beskytter dem mod hacking og uautoriseret adgang.

Proxyserver som firewall

Når en computer får adgang til et websted, kontrollerer proxyserveren, om hjemmesiden er tilladt eller ej. Hvis det er tilladt, får proxyserveren adgang til hjemmesiden på vegne af computeren. Hvis det ikke er tilladt, får computeren en fejlmeddelelse, som om den er blokeret, og siger, at adgang nægtes.

Andre funktioner

En proxyserver har evnen til at gemme websider. I stedet for gentagne gange at få adgang til websteder fra internettet gemmer eller citerer proxyserveren websitet, så næste gang en bruger får adgang til hjemmesiden, føjer den bare brugeren, hvad den har cachelad, og læser websitet hurtigere for brugeren. En proxy server firewall betyder, at en proxyserver fungerer som en firewall, der blokkerer websteder fra at blive adgang til. Fordi en proxyserver er placeret mellem netværk, kan den overvåge adgangen til og fra netværket, ligesom hvad en firewall gør.