Linksys Firewall Regler

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Linksys er en type router, der er billigere end andre routere og ikke har samme sikkerhed for de avancerede routere. Routere er hardware, der forbinder en computer til internettet. Denne router er enkel og nem at konfigurere. Linksys firewall leveres med en række regler, som kan indstilles til, at administratoren kan kontrollere, hvem der har adgang til routeren, og hvornår routeren kan få adgang.

Effektivitet

Linksys skal bruges som sikkerhedsrouter, hvis Sikkerhedsstrusler er ikke alvorlige, hvilket er tilfældet i næsten hver hjemmecomputer. Linksys er en mere overkommelig router firewall. Men Linksys er ikke en god mulighed, hvis databasen er underlagt hyppige sikkerhedskompromiser, ifølge Network World. Linksys har ikke funktioner som logning, brugergodkendelse og indholdskontrol. Men mange af disse funktioner bruges alligevel ikke i de avancerede firewalls.

Konfiguration

PC'en, der bruger Linksys-routeren, skal konfigureres. Linksys-routeren skal også vide, hvad internetudbyderens tildelte adresse er til forbindelsen. De, der bruger Linksys, skal definere adressefeltet og hvorvidt de skal bruge DHCP og det maksimale antal brugere, der understøttes, ifølge Network World. Jo flere brugere, der er tilladt på Linksys-router, jo flere mennesker kan bruge deres computere og bærbare computere på samme tid. Men at lade et højere antal brugere på routeren få routeren til at blive udnyttet af nærliggende hackere.

Rutekommunikation

Brugere af Linksys skal beslutte, om WAN-anmodninger skal blokere eller ej, om de skal indstilles til statisk eller dynamisk routing, uanset om porte skal aktiveres og hvilke LAN-brugere, der skal blokeres, ifølge Network World. routing er, når routere ikke har lov til at sende data mellem hinanden, mens dynamisk routing er, når flere routere kan sende data mellem hinanden.

IP-adresse

Når Linksys-firewall-reglerne er indstillet, kan administratoren determi ne netværkstrafikens kilde-IP-adresse, destinations-IP-adresse og IP-protokoltype, ifølge Tom's Guide.

Deaktivering af firewall

De, der bruger Linksys, bør være forsigtige, når de bruger tilpassede Linksys-regler, da det er muligt at fuldstændig blokere al internetadgang på en router, og det er også muligt at slukke firewall-beskyttelse ved et uheld, hvilket gør computeren sårbar over for angreb, ifølge Tom's Guide. Mange uerfarne firewallbrugere kan ikke få adgang til internettet, fordi de ved et uheld har oprettet firewallen for at blokere al trafik.