Problemer med Windows Wireless Manager

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Windows Wireless Manager er standardprogrammet for trådløs netværksadministration installeret på de fleste Windows-maskiner. Selvom det er fantastisk software, kommer det med nogle temmelig almindelige problemer. Heldigvis kan du takle de fleste af disse problemer ved at tilpasse dine trådløse netværksindstillinger.

Ingen tilgængelige trådløse forbindelser

En af de mest almindelige fejl i Windows Wireless Manager er, at det ikke opdager nogle eller alle trådløse netværk inden for rækkevidde . Dette kan opstå på grund af forkerte routerindstillinger eller trådløse indstillinger på din computer. Du kan løse dette ved at genstarte din router eller ved at deaktivere og derefter aktivere din trådløse forbindelse i Windows Wireless Manager. For at deaktivere din trådløse forbindelse skal du højreklikke på ikonet for trådløs forbindelse og klikke på 'Deaktiver'. For at aktivere det skal du højreklikke på ikonet og klikke på 'Aktivér'.

Internet ikke fungerer

Nogle gange ser du, at din computer er forbundet til det trådløse netværk, men du kan ikke få adgang til internettet. Dette er et andet meget almindeligt problem med Windows Wireless Manager. Dette kan skyldes, at din trådløse adapter ikke er i stand til at godkende din computer. Tjek dine routerindstillinger for at se, om de sikkerhedsnøgler, du indtaster på din pc, er korrekte. Du kan også kontrollere, om din router har MAC-adressefiltrering. Hvis ja, kan du enten deaktivere den eller tilføje din computerens MAC-adresse til listen. Se i din routerens manual for at få vejledning i, hvordan du ændrer disse indstillinger.

Kan ikke oprette forbindelse til det trådløse netværk

Et almindeligt problem med Windows Wireless Manager er, at selvom du måske ser dit foretrukne trådløse netværk, vil computeren ikke oprette forbindelse til den. Du kan få beskeder som 'Anmodning udløbet.' En mulig årsag til dette kan være forældet drivere til dit trådløse kort. Du kan løse dette problem ved at opdatere drivere til dit trådløse kort. Højreklik på 'Denne computer' og klik derefter på 'Egenskaber'. Klik derefter på 'Hardware' og derefter på 'Device Manager.' Du vil se en liste over hardwareenheder, og i denne liste finder du din trådløse netværkskort. Højreklik på ikonet for din trådløse netværkskort og klik på 'Opdater drivere.'

Langsom trådløs forbindelse

Du kan være forbundet med dit trådløse netværk, men din internethastighed kan være meget langsom. Dette kan skyldes, at andre computere måske er forbundet til din trådløse forbindelse uden din viden. En anden mulig grund kan være, at din router måske bruger den samme kanal som de fleste af dine naboer. Du kan ændre routerkanalen ved at gå ind i routerindstillingerne og derefter under fanen 'Kanal' ved at vælge en ny kanal. Hver router har en lidt anden indstillingsside, så se din routerens manual for at finde instruktioner om at ændre kanalen.