Sådan forbinder du to Mac-computere via et netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut de to Mac-computere. For at gøre dette skal du slukke for computeren og vælge din forbindelsestype. Hvis du skal forbinde to Mac'er til et netværk uden internetadgang, skal du enten slutte hver ende af et crossover-kabel til Ethernet-portene på hver computer eller bruge et Ethernet-kabel og tilslutte hver computer til navet. Hvis du har brug for internetadgang i dit netværk, skal du slutte hver computer til en kablet eller trådløs router ved at forbinde hver computer til en af ​​routerens LAN-porte.

2.

Tilslut dit DSL- eller kabelmodem, hvis du opretter et netværk med internetadgang. Når modemet og routeren er slukket, skal du tilslutte et Ethernet-kabel til modemet og derefter sætte den anden ende af kablet i 'WAN' -stikket på router.

3.

Tænd dine computere, router og modem. Dit netværk kan tage et par minutter for at starte helt op.

4.

Kontroller din netværksforbindelse ved at klikke på ikonet 'Systemindstillinger' eller klikke på 'Apple' -ikonet og vælge 'Systemindstillinger.' Klik på 'Netværk' og derefter 'Ethernet', hvis du har oprettet en kabelforbindelse, eller 'AirPort', hvis du har oprettet en trådløs forbindelse. Ved siden af ​​'Status' viser din netværksforbindelse 'Tilsluttet.' Hvis du ser status for 'OFF' eller 'Kabel ikke tilsluttet', skal du genstarte dit system og kontrollere dine kabelforbindelser.

Tips an d Advarsler

  • Ved hjælp af et crossover-kabel kan andre netværk ikke genkende din computer. Hvis du har brug for adgang til andre netværk, skal du forbinde dit Mac-netværk ved hjælp af en hub i stedet.
  • Hvis du har to Mac-computere, kan du forbinde dem med et hub og et Ethernet-kabel og dele din printer og filer mellem de to computere. Du kan også vælge at oprette dit netværk ved hjælp af enten en kablet eller en trådløs router, hvis du vil have dit netværk tilsluttet til internettet. Hvis en eller begge computere er en bærbar computer, skal du bruge en trådløs router, så du kan bære den bærbare computer rundt om i huset og stadig kunne få adgang til internettet.