Sådan opdateres et digitalt certifikat

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Gå til webstedet, der udsteder det digitale certifikat. Log ind på din konto og klik på fanen 'Certifikater'. Naviger til det opdaterede certifikat, og klik derefter på downloadknappen. Gem certifikatet på din harddisk. Alternativt kan certifikatmyndigheden sende dig en e-mail med et link for at gå direkte til websiden på deres websted med det opdaterede certifikat.

2.

Klik på 'Start' efterfulgt af 'Kontrolpanel', vælg derefter 'Internet' eller 'Netværk og Internet' fra listen. Klik på 'Internetindstillinger'. Vinduet Internetegenskaber åbnes.

3.

Klik på fanen 'Indhold', derefter 'Certifikater' -knappen i afsnittet 'Certifikater' i vinduet. Dialogboksen Certifikater åbnes.

4.

Klik på det nuværende certifikat, som du vil opdatere, og klik derefter på knappen 'Fjern'. Klik på knappen 'Ja' for at acceptere dens fjernelse i pop op-vinduet. Certifikatet slettes.

5.

Klik på knappen 'Import'. Certifikatimportguiden åbnes. Klik på 'Næste' og derefter 'Gennemse' i det næste vindue. Naviger til det opdaterede certifikat, du tidligere downloadede, og dobbeltklik derefter på det. Certifikatets filnavn vil fylde feltet 'Filnavn'. Klik på knappen 'Næste', og guiden installerer automatisk certifikatet. Det opdaterede certifikat er nu angivet i vinduet 'Certifikater'. Klik på knappen 'Luk'.

Et digitalt certifikat udstedes af en gyldig certificeringsmyndighed med det formål at identificere og validere websites, personer og computere. Digitale certifikater bruger offentlige og private 'nøgler' til at verificere identitet ved at vedhæfte nøglen til nøgleholderen, f.eks. En computer. For at brugeren skal kunne få adgang til et websted, der er beskyttet af et digitalt certifikat, skal brugeren få adgang til hjemmesiden ved hjælp af den computer, som certifikatet er installeret. Hvis certifikatet er udløbet eller skal opgraderes, vil brugeren ikke kunne få adgang til de beskyttede områder på hjemmesiden.