Sådan opretter du et computernetværk med en server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Forbind lokalnetværket

1.

Bestem en router eller en switch som netværkets centrale punkt. Brug en router, hvis netværket forbinder til et andet netværk (f.eks. Internettet). Brug en switch, hvis computeren på netværket kun skal kommunikere med hinanden.

2.

Tilslut computerne til routeren eller switchen fysisk. Dagens netværk bruger primært Ethernet-kabler til at forbinde computere sammen. En mulighed er at forbinde computere direkte til routeren eller skifte via Ethernet-kabler. En anden mulighed er at installere vægstik og et patchpanel. Sidstnævnte mulighed kræver Ethernet-kabler fra computer til vægstikket og fra patchpanelet til routeren eller kontakten.

3.

Tilslut de trådløse computerklienter, hvis der bruges en trådløs router.

Konfigurer serveren

1.

Planlæg hvilken mappe / mapper der skal deles. En filserver fungerer ved at dele mapper blandt netværksklienter.

2 .

Konfigurer tilladelserne til delt mappe. Dele mapper kan have tilladelser, der giver fuldstændig åben adgang, herunder læsnings- og skriveevner eller bare skrivebeskyttet adgang. Delt mapper kan også tillade forskellige tilladelser til individuelle brugere.

/p>

3.

Konfigurer fildelingsprotokollen. De fleste netværk bruger den Windows-baserede SMB (Server Message Block) -protokol, selvom klienterne ikke er kører Microsoft Windows. SMB fungerer ved at tildele serveren 'Arbejdsgruppe' og individuelt 'Computernavn' til serveren.

4.

Konfigurer serverens firewall for at give adgang til fildeling. SMB-netværk kræver portene 137 og 139 skal være åbne.

5.

Sæt serveren til en statisk IP-adresse på det lokale undernet. Generelt skal servere indstilles til IP-adresser, der ikke ændres, så klienterne kan oprette forbindelse til ressourcer fra samme sted hver gang.

Konfigurer klienterne

1.

Konfigurer hver klient til at bruge det samme ' Arbejdsgruppe 'navn som server. Computeren skal genstartes efter ændring af denne indstilling.

2.

Konfigurer hver klient med et unikt' Computernavn 'for at deltage i netværket. computer skal genstartes efter ændring af denne indstilling.

3.

Tilslut hver klientcomputer til den delte mappe på serveren. Med et SMB-netværk er de delte mapper i '\ \ server-navn \ delt mappe '(uden citater). Delt mapper kan også kortlægges for at køre le tters under Microsoft Windows.

Oprettelse af et netværk med en filserver er en fantastisk måde at lette byrden af ​​at dele filer og ressourcer mellem de forskellige klientcomputere. Med en filserver på plads har klienterne en metode til at bruge et centralt lagringspunkt, som hjælper med at holde filer og mapper organiseret og tilgængelige over lokalnetværket. Den anden fordel ved at bruge centraliseret lagring med en filserver på netværket er, at det skaber et enkelt sted til sikkerhedskopier, i stedet for at have vigtige filer spredt over netværket.