Sådan overfører du en fil med et Ethernet-kabel

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Klargør computere

1.

Tænd begge computere.

2.

Klik på knappen 'Start' på den første computer. Klik på 'Kontrolpanel' og 'Netværk og delingscenter'.

3.

Gå til afsnittet 'Deling og opdagelse.' Klik på den lille pil til højre for 'Network Discovery' og vælg 'Tænd netværksopdagelse' i rullelisten. Klik på den lille pil til højre for 'Fildeling' og vælg 'Tænd fildeling' i rullelisten. Luk 'Netværks- og delingscenter' for at gemme dine indstillinger.

4.

Gentag ovenstående trin på den anden computer for at aktivere 'Network Discovery' og 'File Sharing.' Luk netværks- og delingscenteret for at gemme dine indstillinger.

5.

Luk begge computere.

6.

Tag stikket ud Ethernet-kabler fra begge computere. Indsæt enderne af crossover-kablet i Ethernet-portene på begge computere.

7.

Tænd den første computer og lad den starte helt. Tænd den anden computer og lad den starte helt.

Overfør filen

1.

Klik på knappen 'Start' på den computer, der gemmer fil du vil overføre. Klik på 'Kontrolpanel' og 'Netværk og delingscenter'.

2.

Klik på 'Vis computere og enheder' under 'Opgaver' i venstre side af dialogboksen vindue.

3.

Dobbeltklik på ikonet for den anden computer på listen over tilsluttede computere. Naviger til mappen, hvor du vil placere filen.

4.

Naviger til mappen i den første computer, der indeholder den fil, du vil overføre. Klik på filikonet en gang med musen og hold nede knappen. Træk filen i mappevinduet på den anden computer. Tillad computeren at udveksle dataene; Dette kan tage flere minutter afhængigt af filstørrelsen.

Tips og advarsler

  • Du kan lave dit eget Ethernet-crossover-kabel i stedet for at købe en. Se Ressourcer for vejledning.
  • Træk aldrig Ethernet-crossover-kablet ud, mens computeren er tændt. Luk begge computere af, før du fjerner Ethernet-crossoverkablet.
  • Overførsel af filer mellem computere kan være en besværlig opgave. Trådløse overførsler er langsomme og kan være upålidelige; brænder filer til en cd eller dvd og derefter overførsel af data er tidskrævende. Du kan nemt overføre filer, når du forbinder de to computere direkte til hinanden via kabel. For at overføre en fil mellem to computere med et kabel, skal du have en særlig type Ethernet-kabel kaldet et 'crossover-kabel'. Et Ethernet-crossover-kabel er ikke dyrt. Få kablet til enhver elektronik eller computer butik.