Trin for trin for en FTP-server

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Download en FTP-server som Filezilla Server, Wing FTP Server eller ServU FTP (se Ressourcer). Vælg at gemme programmet, når du bliver bedt om at gemme eller køre det.

2.

Gå til menuen 'Start' og vælg 'Kør. Skriv' cmd 'i vinduet vises og derefter skrive 'ipconfig' på den sorte skærm. Tryk på 'Enter' -tasten og skriv ned den IP-adresse, du ser.

3.

Find FTP-programmet i mappe du gemte den til og klikker to gange for at starte installationen Vælg 'Standardinstallation' valgmuligheden. Vælg at Installer programmet som en 'Windows Service' og lad programmet starte automatisk med Windows. I de fleste af programmerne er disse standardindstillinger. Forlad standardportnummeret som det er, og klik på 'Næste'.

4.

Skriv 'Local Host' i det næste vindue, der vises eller skriv serveradressen er den IP-adresse, du skrev ned. Vælg en administrativ adgangskode og vælg 'Always Connect to this Server' for at undgå at blive spurgt hver gang du tilslutter. Klik på 'OK', og du vil blive returneret til skærmbilledet til administratorinterface.

5.

Vælg en bruger navn og adgangskode til serveren. Du kan også tilføje andre brugere og give dem adgangskoder til den nye FTP-server. Klik på 'Rediger' eller en tilsvarende titel menu og vælg 'Brugere'. Klik på 'Tilføj' for at oprette en ny bruger og tildele brugeren en adgangskode. Vælg Home Directory som 'C:' og vælg 'Shared Folders' for at tildele de mapper, brugeren kan få adgang til. Vælg de computerfiler og mapper, du vil dele eller tilladelser, du vil tildele til forskellige brugere. Nogle brugere kan tildeles en 'Read Only' betegnelse for at forhindre, at filer slettes eller ændres. Klik på 'OK' for at afslutte. Du kan tildele så mange eller færre brugere som du vil, ved at følge dette trin.

6.

Log på en anden computer i dit hjem eller på arbejdspladsen. Download og installer et program som FileZilla Client, FireFTP eller Xlight FTP (se Resources).

7.

Indtast serveradressen i øverste værktøjslinje i vinduet. Dette vil være noget som ftp: //192.168.xxx.xx (x'en repræsenterer din IP-adresse). Indtast dit brugernavn og den adgangskode, du valgte. FTP-servervinduet aktiveres og viser de tilgængelige delte filer til din brugernavn.

At være ude af stand til at nå vigtige filer på en computer, fordi du er væk fra det, kan være yderst frustrerende. Løsningen ligger i at downloade og oprette en FTP-server på din hjemmekomputer for at uploade og downloade filer til din hjemmecentral fra enhver anden lokalitet, f.eks. Dit kontor eller hotel. Oprettelse af en FTP-server er ikke så kompliceret, især hvis du bruger en af ​​de softwaremuligheder, der i øjeblikket er tilgængelige til dette formål.