Forskel mellem LAN og USB internetforbindelser

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Både LAN og USB kan bruges til at forbinde et bredbåndsmodem til en computer. LAN blev imidlertid designet til netværksforbindelser specifikt, men USB blev designet til generel brug, så det er hurtigere og mere alsidigt.

Forskelle

LAN-kabler er i stand til 100 Mb pr. Sekund (eller 1 Gbps til Gigabit forbindelser). USB 2.0 pales i sammenligning med en 12 Mbps overførselshastighed. Derudover kan LAN-kabler være længere end USB-kabler.

Overvejelser

Internetudbydere tilbyder USB-modemforbindelser som et alternativ til Ethernet, hvis en computer mangler et netværkskort. USB har tilstrækkelig hastighed til at forbinde en computer til et modem, og de fleste brugere vinder ikke nogen problemer. Men LAN er overlegen, fordi det frigiver USB-porte og USB-båndbredde til andre anvendelser, og det gør det lettere at dele internetforbindelsen med andre computere. Selvom Local Area Network (LAN), også kendt som Ethernet- og Universal Serial Bus (USB) -teknologier, er de ikke specielt tilsluttet til internetforbindelse. De bruges normalt til at forbinde en computer til modemets internetforbindelse. LAN anses for at være den overlegne mulighed.