Hybrid Topologi Fordele u0026 Ulemper

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Hybrid topologier er netværksforbindelser, der bruger flere metoder til at forbinde forbindelsespunkter med andre enheder, der er tilsluttet systemet, såsom personlige computere og endda printere. Disse netværkstyper har flere fordele, såsom at kunne udnytte de stærkeste aspekter af andre netværk, fx signalstyrke. De har også flere ulemper, herunder kravet om avanceret udstyr.

Håndterbar fejlfinding

Problemer med hybridnetværk er forholdsvis nemme at diagnosticere, fordi koncentrationspunkterne eller netværksnavene er tæt sammen og relativt små i forhold til den samlede størrelse af netværket. Navet eller koncentrationspunktet, der er kilden til problemet, kan let isoleres fra netværket og fastgøres, mens resten af ​​netværket overlades til at fungere normalt. Brugere på systemet kan ikke engang mærke til et problem, hvilket er en stor fordel for store virksomheder og spilvirksomheder, der driver onlinespil med millioner af brugere.

Let netværkstilvækst

Hybridnetværk er konstrueret i en modulær mode, der muliggør nem integration af nye hardwarekomponenter som yderligere koncentrationspunkter. Dette gør det muligt for netværksdesignere at opgradere netværkets strøm og lagerkapacitet ved blot at tilslutte et nyt hub til systemet. Hybride netværkskoncentrationer er forbundet med et enkelt kabel, hvilket gør integrationsprocessen så simpel som at installere en fastnetelefon.

Dyrt netværksstyring

Netværkshuberne, der kræves til hybrid topologi-netværk, er dyre at købe og vedligeholde. Dette skyldes, at navene skal håndtere flere netværkstyper på én gang og forblive funktionelle, selv når et netværk fjernes fra systemet. Dette kræver et niveau af intelligent behandling, der ikke kan opnås uden at bruge en betydelig sum penge.

Masser af kabling

Mens kablet, der kræves for at forbinde intelligente forbindelsespunkter i netværket, er lille, er det også det vigtigste en del af systemet. Af denne grund kræves der ofte overflødige kabler og sikkerhedskopieringsringer for at opretholde netværkets pålidelighedsstandarder, fordi enhver svindel i kabelforbindelsen kan få hele netværket til at falde sammen. Dette kan føre til en masse kabelføring, hvilket kræver ekstra systemkøleelementer.