Load Balancer Vs. Proxy

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktioner

Load balancers har både en hardware og et softwareelement. Da formålet med belastningsbalancering er at reducere belastningen på en server, ville der være lidt punkt at køre load balancing software på serveren.

Funktion

Belastningsbalancering udføres i to tilstande. Den ene er at omdirigere trafikken, den anden er at imødekomme den indgående anmodning fra cachelagrede kopier af den beskyttede servers data. I begge tilfælde er udstyret, der udfører disse tjenester, en proxyserver, specifikt en omvendt proxyserver.

Formål

Belastningsbalancering er ikke kun nødvendig for at beskytte en populær server, der overbelastes af efterspørgslen. Den beskytter også serveren mod 'Deial of Service' -angreb. Disse angreb er ondsindede forsøg på at lukke serveren ved at skubbe den med automatisk genererede, smarte anmodninger. Lastbalanceren er programmeret til at registrere disse genererede forespørgsler og blokere dem. En lastbalancer distribuerer trafik blandt en klynge af servere. Denne konfiguration bruges normalt til webservices med høj volumen, hvor en server ikke ville have kapacitet til at opfylde hele efterspørgslen. Den IP-adresse, som serveren bruger, er rettet mod lastbalanceren.