Porte Brugt af Cisco VPN-klienter

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Cisco Virtual Private Network-klientprogrammet giver brugerne mulighed for at oprette forbindelse til servere, der er vært for et privat netværk, for at konfigurere fildeling og andre lokale netværksforbindelser fra fysisk forskellige steder. Klienten bruger en række metoder til oprettelse og vedligeholdelse af netværksforbindelser, og hver bruger en anden netværksport. Hvis disse porte forbliver lukket, kan VPN-forbindelsen muligvis ikke initialiseres, eller visse forbindelser kan være ubrugelige. Åbn porte i Windows ved at tilføje en undtagelse i Windows Security Center og i OSX ved at tilføje et nyt tillæg i Firewall-sektionen i vinduet Deling. Bemærk, at ikke alle Cisco VPN-klienter anvender alle forbindelsesmetoder.

Standardporte

Alle Cisco-klienter bruger flere porte til at sende og modtage delte netværksdata mellem brugere af VPN. Disse portnumre er 4500, 10000 og 10001.

IPsec Security

Cisco s IPsec er en krypteringsteknologi, der bruges til at gøre forbindelser mellem flere fjernnetværk mere sikre. Dette gør det muligt for virksomheder at forbinde med andre kontorer og enkeltpersoner, og service-fjernsystemer med yderligere applikationer. VPN'er, der bruger IPsec-sikkerhed, kræver porte 88 og 500.

Layer 2 Tunnel Protocol

Alle Cisco VPN-forbindelser bruger L2TP- eller Layer 2-tunnelprotokollen som en kerne komponent i forbindelsen. Protokollen bruges ikke kun i Cisco-produkter, men også til andre VPN- og netværksfirmaer. Protokollen bruger portnummer 115.

Multi-Protocol Label Switching

Cisco VPN'er bruger Multi-Protocol Label Switching teknologi til at øge kvaliteten af ​​tjenesten over netværket, hvilket giver VPN'er, der bruger MPLS mere effektiv netværksadgang. Tjenesten bruger portnummer 137.

SSL VPN'er

En anden sikkerhedsindstilling til VPN-forbindelser, Cisco s SSL-forbindelser, står alene eller arbejde med IPsec se renhed for yderligere beskyttelse. SSL (Secure Socket Layers) tillader fjernforbindelser fra webbrowsere, der kræver ingen specialiseret Cisco-software. Det omfatter beskyttelse mod viral software og ondsindede brugere. SSL-forbindelsen bruger portnummer 443.