Sådan blokerer du BitTorrent-porte

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut til din router eller netværks firewall gennem en webbrowser. Den nøjagtige adresse afhænger af din netværkskonfiguration. Hvis du har brugt standardindstillingerne, varierer den af ​​producenten. Fælles standard IP-adresser er 192.168.1.1 eller 192.168.0.1. Du kan muligvis have adgangskode eller andre loginoplysninger.

2.

Se efter et afsnit om sikkerhed, portvideresendelse eller andre avancerede konfigurationsindstillinger i webgrænsefladen til din router. Du skal muligvis høre producentens dokumentation for din router eller firewall.

3.

Tilføj standardprogrammet for BitTorrent-porte til listen over blokerede porte. BitTorrent bruger porte 6881 gennem 6999 i TCP for klienter og trackers (serveren hosting Torrent) bruger port 6969. Hvis du blokerer hele rækken sammen med serverporten, vil det skære de fleste, hvis ikke alle, af BitTorrent-netværkstrafikken.

Tips og advarsler

  • De fleste BitTorrent trackere og klienter bruger standardporte. De kan dog konfigureres til at bruge andre porte og besejre din firewall. En metode til at stoppe trafik på ikke-standardporte er at blokere alle porte undtagen dem, du har brug for som port 80 til HTTP eller webadgang og vedligeholde en hvidliste. Ellers skal du overvåge dit netværk og se, hvilke porte der bruges til BitTorrent-trafik.
  • Bit Torrent er en populær fildeling protokol, der afhænger af båndbredde deling mellem brugere for at få en fil ud så hurtigt som muligt i stedet for båndbredden af ​​en enkelt server. Bit Torrent, medmindre andet er sagt, forsøger altid at bruge hver eneste tilgængelig båndbredde. Hvis du deler et hjemmenetværk eller administrerer en lille virksomhed, bliver din internettjeneste slået ned, hvis Bit Torrent kører ukontrolleret. Ved at blokere standardintervallet for netværksporte, der bruges af Bit Torrent, kan du helt fjerne trafikken og lette dit netværksbelastning.