Sådan bruges en håndholdbar pc eller en lomme pc som mobil terminal på en Mac

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Åbn panelet Deling af præferencer i Systemindstillinger, og tænd for skærmdeling for VNC og fjernindlogning til SSH.

2.

Skriv ned URL'en, når du klikker på Skærmdeling, som starter med 'vnc: //' og SSH-adressen, når du tænder fjernindlogning, der ligner 'brugernavn @ thismac.' Hvis din Mac er tilgængelig via internettet, vil adresserne i begge se ud som en internetadresse, f.eks. 'Brugernavn@thismac.yourinternetprovider.com.' Hvis adressen er et enkelt ord, er Mac kun tilgængelig på lokalnetværket; Kontakt din routerhåndbog for at konfigurere routeren til internetforbindelser via VNC- og SSH-porte. Porten til brug for VNC er 5900; for SSH, brug 22.

3.

Download en VNC og SSH klient til din Pocket PC eller håndholdte pc. Begge disse er åbne standarder, så uanset hvilket operativsystem du kører på din håndholdte enhed, skal du have flere muligheder tilgængelige fra dine foretrukne kilder til håndholdt software eller fra butikken, der drives af din operatør eller producent af din enhed. < /p>

4.

Indtast VNC-URL'en eller SSH-adressen fra trin 2 til de håndholdte applikationer for at starte forbindelsen. Når du er tilsluttet, vil du se, at Mac-skærmen vises på din håndholdte, hvis du bruger VNC; med SSH vil du blive vist den samme Unix-prompt som når du åbner Terminal-applikationen.

Mac OS X indeholder to teknologier, som kan bruges til at tillade mobiltelefoner og PDA'er, herunder håndholdte pc'er og Pocket PC'er, at oprette forbindelse til en Mac og bruge den eksternt. Den første er virtuelt netværk computing, eller VNC, som deler skærmen på Macintosh på din håndholdte. Den anden er Secure Shell eller SSH, som skaber en Unix-prompt fra Mac til din håndholdte.