Sådan opretter du et trådløst internetkort i Linux Ubuntu

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på det trådløse ikon i dit øverste panel for at se, om Ubuntu 10.04 genkender kortet straks. Hvis det gør, vil du se en liste over trådløse netværk inden for kortets rækkevidde. Vælg dit trådløse netværk og indtast netværksadgangskoden, når du bliver bedt om at oprette forbindelse. Klik på 'Connect'.

2.

Slut et Ethernet-kabel til din computer, hvis dit trådløse kort ikke genkendes straks. Klik på 'System', 'Administration' og 'Update Manager.' Installer eventuelle pakker, der skal tilføjes eller opdateres, ved at klikke på knappen 'Installer opdateringer'. Genstart din computer og kontroller dit trådløse ikon igen for at se, om dit kort er genkendt.

3.

Klik på 'System' og 'Hardwaredrivere.' Dit trådløse netkort kan kræve, at proprietære drivere fungerer korrekt. Hardware-driverpanelet scanner dit system til enheder, der har brug for specielle drivere, og viser en liste over disse drivere. Vælg driveren til dit trådløse kort og vælg 'Aktivér'.

4.

Gå til den trådløse kortproducents websted for at afgøre, om den har en Linux-version af dit trådløse kort Drivere er tilgængelige Installationsprocessen varierer meget mellem forskellige pakker Nogle drivere har en automatisk installationspakke, mens andre skal installeres via Terminal. Åbn og følg filen Readme.txt, der følger med Linux-drivere.

Mange trådløse kortdrivere er inkluderet i de nyeste distributioner af Linux Ubuntu. Hvis dit trådløse kort ikke er inkluderet i den nativt anerkendte liste over Linux-drivere, kan du installere begrænsede drivere i Linux. Disse proprietære drivere er udviklet af de trådløse kortproducenter og er specifikke for din enhed.