Sådan slutter du til Windows XP til et Windows Vista-netværk

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Konfigurer Windows Vista-netværket

1.

På Windows Vista-computeren skal du klikke på knappen 'Start', højreklikke på 'Computer' og derefter klikke på 'Egenskaber'. '

2.

Klik på' Advanced System Settings 'i venstre panel. Bemærk arbejdsgruppenavnet i afsnittet 'Computernavn, domæne og arbejdsgruppeindstillinger'.

3.

Klik på fanen 'Computer Name', klik på 'Change', og skriv derefter en navn til computeren i den første boks.

4.

Klik på 'Arbejdsgruppe.' Skriv arbejdsgruppenavnet i afsnittet 'Medlem af', og klik derefter på 'OK'.

5.

Klik på 'Start', klik på 'Kontrolpanel', klik på 'Netværk' og Internet ', og klik derefter på' Netværks- og delingscenter '.

6.

I netværks- og delingscenter skal du sørge for, at netværksopdagelse er indstillet til' on '. Hvis netværksopdagelse er indstillet til 'slukket', skal du klikke på pilen og derefter klikke på 'Slå til netværksopdagelse.' Sørg også for, at fil- og printerdelingsindstillingerne er indstillet til 'on'. Klik på 'Anvend'.

7.

Højreklik på en mappe eller et drev, du vil dele, og klik derefter på 'Del'. I vinduet 'Fildeling' skal du vælge dine indstillinger og mapperettigheder, klikke på 'Del' og derefter klikke på 'Udført'.

8.

Genstart computeren.

Konfigurer Windows XP til Vista-netværket

1.

Klik på 'Start', klik på 'Kontrolpanel', klik på 'Ydelse og vedligeholdelse', og klik derefter på 'System . '

2.

Klik på fanen' Computer Name ', og klik derefter på' Change. ' I feltet 'Computer Name' skal du indtaste et navn på computeren.

3.

I feltet 'Arbejdsgruppe' skal du indtaste det arbejdsgruppenavn, du har noteret på Vista-computeren, og klik derefter på 'OK'.

Højreklik på en mappe eller et drev, du vil dele, klik på 'Deling og sikkerhed', marker 'Del denne mappe på netværk ', og klik på' OK '.

5.

Genstart computeren.

6.

For at bekræfte, at du har været med i Windows Vista-netværket, klik på 'Start', klik på 'Mine netværkssteder' og klik derefter på 'View Workgroup Computers' i venstre panel. Vista-computeren kan tage op til femten minutter at vises.

Tips og advarsler

  • 'Arbejdsgruppe' er standardgruppens navn i Vista, mens 'MSHome 'er standard i XP.
  • Sluk firewalls og antivirusprogrammer under fejlfinding.
  • Du skal måske slukke for adgangskodebeskyttet deling i Vista.
  • Ifølge Microsoft kan netværkssoftwaren i Windows XP være uforenelig med Windows Vista. Du kan dog deltage i en Windows XP-computer til et netværk, der er konfigureret i Windows Vista. Hvis du kan se Vista-computeren fra XP-computeren, men du kan ikke se XP-computeren fra Vista-computeren, kan XP-computeren muligvis have et hotfix fra Microsoft for at rette op på problemet (se afsnittet Ressourcer i slutningen af ​​dette artiklen). XP-computeren skal have det samme arbejdsgruppenavn som Vista-computeren, som skal have fil- og udskriftsdeling aktiveret.