Sådan tilslutter du en XP-bærbar pc til en XP-bærbar computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Sluk begge bærbare computere.

2.

Indsæt den ene ende af RJ-45-crossoverkablet i Ethernet-adapterporten på den første bærbare computer (det er ligegyldigt hvilken ende af kablet du bruger).

3.

Tilslut den anden ende af kablet til samme type port på den anden XP bærbar computer.

4.

Genstart begge computere.

5.

Klik på knappen 'Start' og derefter på 'Kontrolpanel' på den første bærbare computer (enten bærbar computer er god). Dobbeltklik på 'Netværksopsætningsguiden', og følg vejledningen på skærmen for at oprette en netværksforbindelse med 'Direkte kabelforbindelse.' Gør det samme på den anden bærbare computer.

Tips og advarsler

  • Sørg altid for at bruge et crossover-kabel og ikke et almindeligt RJ-45 netværkskabel. Kablerne ser i de fleste tilfælde ens ud. Mange kabelfabrikanter forbeholder sig imidlertid gul som farven til crossover-kabler. Tjek med personalet i butikken, hvor du køber kablet for at være sikker på at du køber den rigtige slags.
  • Hvis du har to Windows XP-bærbare computere, som du vil oprette forbindelse til, så du kan dele eller overføre filer mellem de to maskiner, kan du købe et hub eller en router og installere et konventionelt lille hjemmenetværk. På den anden side, hvis de to bærbare computere er de eneste systemer på netværket, og lynrask hurtig netværkshastighed ikke er en bekymring, kan du forbinde de to bærbare computere og dele filer på ingen tid med et enkelt kabel.