Sådan tilsluttes flere pc'er

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut din router. Tilslut dine computere til routeren ved hjælp af Ethernet-kabler. Hvis din router er en trådløs router, skal du tilslutte mindst en computer til den trådløse routerens kablede kabelporte.

2.

Indsæt routers installationsdisk i computeren er forbundet til. Klik på 'Install' og følg instruktionerne på skærmen for at konfigurere routeren. De fleste routerinstallationer består af en driverinstallation, der indtastes det trådløse netværksnavn og nøglen, hvis den er en trådløs router og installerer nogen hjælpeprogram.

3.

Gå til de trådløse computere og dobbeltklik på ikonet 'Trådløs netværkstilslutning' i systembakken. Vælg det netværksnavn, du har konfigureret med installationsprogrammet til det trådløse router. Indtast netværksadgangskoden og klik på 'Connect.'

4.

Klik på 'Start' og 'Kontrolpanel.' Klik på 'Hjemmegruppe' eller skriv 'Hjemmegruppe' i søgefeltet, og klik på 'Vælg Hjemmegruppe og delingsindstillinger.' Klik på 'Opret en hjemmegruppe.'

5.

Vælg de typer dokumenter og ressourcer, du vil dele på tværs af netværket. Du kan kontrollere eller fjerne markeringen i felterne for at kontrollere netværksadgang mellem de andre computere. Klik på 'Næste'. Noter kodeordet, som du har brug for det, for at forbinde andre computere på netværket til din hjemmegruppe. Klik på 'Udfør'.

6.

Gå til hver Windows 7-computer, som du vil deltage i hjemmegruppen. Gå til 'Start' og 'Kontrolpanel.' Skriv 'homegroup' og klik på 'Vælg homegroup og delingsindstillinger.' Klik på 'Tilmeld dig nu'. Angiv de typer filer og ressourcer, som computeren vil dele, klik på 'Næste', indtast adgangskoden og klik på 'Afslut'.

Tips og advarsler

  • Du kan tilslutte modemet til din router til enhver tid efter, at routersoftwaren er installeret og konfigureret, eller når routers installationsprogrammer fortæller dig det. Du skal muligvis slukke routeren i 30 sekunder for at tænde for strømmen, når du har vedhæftet modemet.
  • Hjemmegrupper kan kun bruges af Windows 7-computere. Windows 7 Starter og Home-udgaver kan ikke oprette deres egne hjemmegrupper, men de kan deltage i en eksisterende homegroup.
  • Når du har flere computere i dit hjem eller kontor, kan du forbinde dem sammen for at dele en internetforbindelse, filer og systemressourcer. Netværk kan være trådløst, kablet eller en kombination af begge, afhængigt af dine computerbehov. Et netværk giver dig mulighed for at få adgang til andre computere, simpelthen som om det var et andet drev eller en mappe på din egen computer.