Værktøjer til brugerdefinerede sikkerhedsniveauer i internetindstillinger

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Internet Explorer leveres med fem brugerdefinerede sikkerhedszoner, som du kan ændre på baggrund af dine præferencer. Du kan kun ændre nogle af disse indstillinger, hvis du er logget ind som administrator. Du kan angive dine sikkerhedszoneindstillinger baseret på, hvor meget du stoler på et bestemt websted. Målet med disse sikkerhedszoner er at beskytte din computer mod virus og ondsindet software, også kendt som 'malware'.

Denne computer

Du kan kun få adgang til dette område, hvis du logger ind som administrator, og du kan få adgang Dette værktøj fra Microsoft Internet Explorer Administration Kit. Generelt anbefaler Microsoft, at du forlader standardindstillingerne i My Computer-zonen, da ændring af dem kan give dig større risiko for sikkerhedsbrud. Du bør kun manipulere disse indstillinger, hvis din organisation har et bestemt behov, som kræver, at du gør det.

Lokalt intranet

Den lokale intranetzone er et medium til medium lavt sikkerhedsniveau. Denne zone indeholder alle lokale websteder, alle netværksbaner i Universal Naming Convention, eller UNC, sti og websteder, der passerer proxyserveren. En proxyserver er en mellemmand mellem klientanmodninger og servere. Denne zone indeholder også websteder med navne, der ikke har perioder i dem. Du kan også tilføje websteder til denne zone. Denne zone er installeret i Internet Explorer 4, 5 og 6.

Internet Zone

Disse er websteder, der ikke findes på dit lokale intranet, der ikke tilhører en af ​​de andre sikkerhedszoner. Sikkerhedsniveauet for internetzonen er medium.

Begrænsede websteder

Dette er et højt sikkerhedsniveau, da denne zone indeholder websteder, du ikke stoler på. Disse er websteder, der kan indeholde vira, malware og spyware, en form for malware, der indsamler oplysninger om dig og deler disse oplysninger med tredjepart. Du skal tilføje websteder til zonen Begrænsede websteder, da Internet Explorer ikke tilføjer websteder automatisk til denne zone. Generelt er begrænsede websteder ikke på dit lokale intranet, og de tilhører ikke nogen anden sikkerhedszone.

Trusted Sites

Zonen Trusted Sites er det nøjagtige modsatte af de begrænsede websteder. Disse er websteder, som du ved, er sikre, fordi de er fra et kendt firma, eller de er en del af et virksomheds intranet, som du er tilknyttet. Du skal tildele en hjemmeside til denne zone, da Internet Explorer ikke automatisk tilføjer websteder til dette zone. Sikkerhedsniveauet for denne zone er lavt, da du mener, at disse websteder ikke vil påvirke dig.