Definition af datakommunikation

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Betydning

Datakommunikationsfeltet udforsker kommunikationsteknologiens tekniske aspekter for at bestemme potentielle fremskridt. Det indebærer at analysere kommunikationsteknologiske teorier og afgøre, om teorierne ville vise sig praktiske, når man overvejede virkelige livsbegrænsninger.

Funktion

Purdue University forklarer datakommunikationstest kommunikationsteknologi praktisk ved hjælp af matematik, fysik og elektroteknik. Elektroteknologi fokuserer på at dreje en digital besked. Matematik og fysik hjælper med at bestemme, om de digitale meddelelser kan overføres via et givet kommunikationsmedium, såsom kabler eller radiofrekvenser.

Fejlfinding

Dårligt placeret udstyr og interferens kan skabe problemer med datakommunikation. For eksempel vil en router placeret i den ene ende af et kontor forårsage svagere trådløse internetforbindelser for arbejdstagere på kontorets anden side . Problemer med trådløs internetforbindelse kan også indikere behovet for at ændre radiofrekvenser til en mindrehandlet radiofrekvenskanal. Datakommunikation refererer til afsendelse af digitale meddelelser ved hjælp af kommunikationsteknologi. Kommunikationsteknologi, der anvendes i datakommunikation, omfatter ledninger, optiske fibre og radiofrekvenser. I USA regulerer Federal Communications Commission radiofrekvenser, der anvendes i datakommunikation.