Fordele ved trådløs internetforbindelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Trådløst netværk er en metode til at overføre data mellem computere og andre netværksenheder ved hjælp af radiofrekvensbølger kaldet WiFi-signaler eller trådløse signaler i stedet for fysisk tilslutning af enheder med kabler. Computere skal have en trådløs adapter installeret for at have trådløs forbindelse. Trådløs forbindelse er evnen til at oprette forbindelse til et trådløst netværk. Trådløs forbindelse giver flere bemærkelsesværdige fordele i forhold til kabelforbundne forbindelser.

Mobilitet

Mobilitet og generel brugervenlighed er en af ​​de primære fordele, som trådløs forbindelse giver over kabelbaseret internet. En computer med trådløs forbindelse kan til enhver tid få adgang til et trådløst netværk, så længe det er tæt nok til den trådløse router til at modtage et trådløst signal. Dette giver brugeren mulighed for at bevæge sig rundt, mens han / hun forbinder til internettet uden at bekymre sig om længden af ​​ledninger eller snuble over ledninger. For eksempel kan du begynde at lægge en online video på din bærbare computer og derefter gå ind i et andet rum for at forbinde computeren til dit tv, mens videoen stadig er i gang.

Offentlig internetadgang

En anden fordel ved trådløs forbindelse er at det giver dig adgang til alle de offentlige, trådløse internet-tjenester, der er tilgængelige i nærheden. For eksempel tilbyder mange lufthavne, kaffebarer og hoteller kunderne trådløse tjenester, der ikke kan nås uden trådløs forbindelse. Den udbredte tilgængelighed af trådløse internettjenester kan være særligt fordelagtig, når du rejser, når du ikke kan være hjemme for din forbindelse der. Offentligt trådløst internet kan også være en omkostningsbesparende foranstaltning: I stedet for at abonnere på en internet-tjeneste, går du til et sted, der tilbyder gratis, offentlig WiFi.

Område

Trådløs forbindelse gør det muligt for dig at få adgang til internettet at være fysisk siddende langt længere væk fra modemet og routeren end du ville være med en kablet forbindelse. Routere med kraftige antenner kan muligvis sende trådløse signaler 100 fod eller længere. At køre 100 fod Ethernet-kabel til en computer kan være upraktisk, især hvis der er andre forhindringer, som f.eks. Vægge i vejen. Trådløse signaler kan rejse igennem faste genstande, selv om signalstyrken måske bliver mindre.

Redundans

At være i stand til at få adgang til grundlæggende onlinetjenester som email er til enhver tid vigtig. Hvis din internetforbindelse i hjemmet fejler, og du er afhængig af en kablet forbindelse, vil du være uden internetadgang, indtil du kan løse problemet. Hvis du har trådløs forbindelse, ville det være din backup for at få adgang til internettet, hvis din kablede forbindelse skulle svigte. For eksempel, hvis en af ​​dine naboer har trådløst internet, kan de være villige til at lade dig bruge deres trådløse netværk, indtil du kan rette din forbindelse.