Fordelene ved SSO

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Single sign-on (SSO) er et system, hvor en bruger samtidig logger på alle deres softwaresystemer uden at blive bedt om at indtaste en ny adgangskode eller give godkendelse til hvert enkelt system. SSO'er bruges ofte med intranetportaler, som er gateways for adgang til alle oplysninger og applikationer på et virksomheds intranet. Når en bruger har adgang via intranetportalen, giver SSO dem mulighed for nemt at navigere gennem softwaresystemer. noget tidskrævende for en programmør at indledningsvis etablere har det flere fordele, når det kommer til at øge den samlede produktion.

Tidseffektivitet

Den største og klareste fordel, som en SSO tilbyder, sparer tid. Når en bruger er logget ind i netværket behøver de ikke hele tiden at stoppe og indtaste en ny adgangskode for hvert system, de ønsker at se. Konstant indtastning af nye adgangskoder kan være særligt kedelig og tidskrævende, hvis brugeren kun har brug for hurtigt at se en fil.

Let af administration

SSO'er giver mulighed for strømlinet administration af et netværk. Da brugere kun har brug for ét kodeord, behøver netværksadministratorer ikke at opbevare en liste over, hvilke brugere der har adgang til bestemte filer. administratorer kan indstille autorisationsniveauer for brugere, så selvom de er logget på systemet med det oprindelige SSO-kodeord, har de stadig ikke adgang til hver fil. Med disse godkendelsesniveauer på plads kan brugere ikke engang forsøge at gætte et kodeord for at se en uautoriseret fil.

Reducerede omkostninger

Mens en SSO kan have en initial opstartspris, kan den gemme en virksomheds penge i lange løb. En måde det gør på er ved at reducere IT-omkostningerne, fordi brugerne ikke længere behøver at ringe til IT for at finde tabte adgangskoder til individuelle filer. Derudover kan en SSO hjælpe med at spare på sikkerhedsomkostninger, fordi det sporer alle personer, der oprindeligt logger ind på systemet.