Formålet med en netværksbro

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktioner

En bro tilbyder lignende funktionalitet til en router, som både fremadata beregnet til noder på det netværk, de tjener. Hovedforskellen mellem de to er, at en router opererer på IP-adresser, mens en bro opererer på MAC-adresser eller den faktiske fysiske adresse på en enhed. En IP-adresse er som et telefonnummer, mens en MAC-adresse er som en husadresse.

Funktion

En netbro har to kabler, der fodrer ind i det, hver fra et andet netværk. Når en besked ankommer på et kabel for en enhed, der er forbundet til den anden, læser broen destinations MAC-adressen på pakken og videresender den til dens destination.

Formål

Fordelen ved at dele et netværk i segmenter er at reducere chancen for datakollision. Hvis mange enheder deler det samme netværk, kan mere end én sende data samtidig. Et andet problem er, at et travlt netværk ville sørge for adgang til mange enheder, der venter på deres tur til at transmittere data. En bro forbinder disse segmenter sammen. En netværksbro forbinder to netværk sammen eller kan bruges til at opdele et netværk op i segmenter. En sådan bro videresender indgående dataadgangskontrol (MAC) adresser, og kaldes ofte en 'switch' eller en 'layer 2 switch'. Afbrydere omtales også nogle gange som 'multi-port broer.'