Hvad vil en trådløs router gøre for min bærbare computer?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Identifikation

Trådløse routere kan transmittere din bredbåndsinternetforbindelse til flere computere, så disse maskiner kan dele internetadgang og information. Hvis din bærbare computer har indbyggede trådløse funktioner eller et separat trådløst kort, kan den tilsluttes routeren uden et Ethernet-kabel, så du kan flytte det overalt i dit hjem eller kontor.

Fordele

Ud over at dele en internetforbindelse giver en trådløs router dig også mulighed for at konfigurere flere computere til at dele filer og andre ressourcer, såsom printere eller scannere, via dit netværk. Nogle routere indeholder også firewallfunktionalitet til at give ekstra internet sikkerhed, mens du surfer på internettet.

Konfiguration

Mange trådløse routere leveres med installationsguider og softwareguider til at hjælpe nybegyndere med at konfigurere enheden. Virksomheder og nogle nybegyndere kan også foretrække at ansætte en it-professionel for at hjælpe dem med at installere deres router. Hvis du har en bredbåndsinternetforbindelse og en bærbar computer, vil køb af en trådløs router give dig mulighed for at oprette et trådløst netværk i dit hjem eller kontor. Et trådløst netværk giver kabelfri internetadgang samt en række yderligere fordele.