Kort beskrivelse af Thin Client

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Baggrund

Tynd klientteknologi tilbyder organisationer et alternativ til at give deres brugere komplette computeropsætninger til at arbejde på, hvilket kan være dyrt. Tynd klientteknologi giver virksomheder mulighed for at bruge billige tynde klientmaskiner, som ikke kræver deres egen harddisk og kan klare begrænset RAM (hukommelse). Applikationer, data og behandlingskrav håndteres alle af virksomhedens serverinfrastruktur.

Fordele

Der er forskellige omkostningsfordele for virksomheder, der bruger tynd klientteknologi. Da moderne computere ikke er nødvendige, kan virksomheder købe billige tynde klientmaskiner eller genbruge ældre computere, der ellers ikke kunne køre moderne software.Vedligeholdelse af computerinfrastrukturen gøres også enklere, da kun serverne indeholder operativsystemer og applikationer, ikke alle de enkelte computere.

Valg

Populær tynd Klientløsninger leveres af Microsoft, med sine Terminal Server-løsninger, baseret på Windows Server-teknologier. Citrix er et andet kendt firma, der tilbyder en række tynde klientløsninger. Tynd klientcomputering involverer brug af simple computerterminaler sammen med en serverinfrastruktur. Serverne kører de nødvendige applikationsprogrammer, og de tynde klientcomputere fungerer som enkle terminaler for at give brugerne adgang til de programmer, der stilles til rådighed på serverne.