Multicast Source Discovery Protocol

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Funktion

Multicast opererer med en række reserverede IP-adresser. En administrator tildeler en af ​​disse adresser til en gruppe. Noder på netværket sender en anmodningspakke til denne adresse. Hver forespørgselspakke får afsenderens adresse til at blive registreret til den gruppe. Den router, der holder denne gruppe, videresender eventuelle meddelelser, der sendes til den til alle medlemmer af gruppen. MSDP gør det muligt at opdele denne gruppe.

Funktioner

En multicastgruppe kan omfatte et stort antal medlemmer, der er forbundet til separate men sammenkoblede netværk. I stedet for at have alle medlemmer på et centralt register, gør MSDP det muligt at decentralisere registret. Det lokale register kaldes et Rendezvous Point (RP). en meddelelse sendes til en RP, det bruger MSDP til at finde andre RP'er, der indeholder lister over interesserede parter.

Basis

MSDP er en 'Protocol Independent Multicast' (PIM) -metode. Der er fire typer af PIM'er: MSDP er i kategorien 'Sparsom tilstand'. Protocol Independent Multicast-Sparse Mode er forkortet til PIM-SM. Multicast Source Discovery Protocol u0026 nbsp; (MSDP) opretter en metode til opdeling af multicast-grupper i subnetværk. En 'Mulitcast' er en besked sendt til mange endepunkter. Dette adskiller sig fra en 'Broadcast', som er en besked sendt til alle kontaktbare nodes på et netværk.