Regler og standarder for Ethernet-kabelinstallation

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Mens trådløst netværk er blevet mere almindeligt end kablet Ethernet, er der stadig flere grunde til at foretrække kabel. I modsætning til trådløst Ethernet taber kablerne ikke uventet interferens. Kabler taber også mindre data end trådløse signaler og giver et højere sikkerhedsniveau for hjemme- og forretningsnetværk. Ethernet-kabler kan være vanskeligt, men forståelse af de tilhørende installationsstandarder kan gøre processen hurtigere og enklere.

Brug CAT-5

Der findes flere typer Ethernet-kabel, men standard-hjemme- og virksomhedskabelskabet har tendens til at være CAT-5. Kort for kategori 5-snoet parkabel, denne type kabel kommer i både almindelige CAT-5 og CAT-5e (forbedret) typer. CAT-5e er det nyere kabel, og giver højere effektivitet og bedre signalkvalitet. Nogle højtrafiknet kan muligvis bruge CAT-6, men de fleste små netværk vil gør det godt med CAT-5. Det er bedst at undgå at bruge CAT-3 eller telefonkabel, som kun kan sende 10 Mbps.

Undgå trådspænding

Ifølge branchens ekspert Steve DeRose, CAT-5 og højere Ethernetkabler må aldrig trækkes med mere end 25 lbs. af kraft fordi høj belastning på kablet kan beskadige de enkelte ledninger inde og reducere effektiviteten. At trække for hårdt kunne endda ødelægge kablet. Det er også vigtigt at undgå hæftning eller spikning gennem kablet og for at sikre, at alle fastgørelseselementer er relativt løst. Det er også bedst at undgå bøjning eller kinkning af ledningen for at passere den rundt om hjørnet. Hvis en bøjning er påkrævet, skal du sørge for, at det er 'gradvis en, der vandt', der lægger stor belastning på kablet.

Hold rørene rydde

Når du kører Ethernet-kabel inde i ledningen, skal du sørge for, at ledningen aldrig er mere end 40 procent fuld. Dette forhindrer kablerne i at komprimere hinanden og forårsage skade. Undgå stramme bøjninger i røret, og monter altid en trækalbue eller åben plade, periodisk langs røret. Dette gør det muligt for arbejdstagerne at trække kablet gennem ledningen uden fare for at den bliver fast eller knækket, når den passerer gennem en bøjning.

Undgå forstyrrelser

DeRose anbefaler, at de ikke-trådløse ledninger mere end u0026 frac12; tommer for at oprette forbindelse. Vendingerne i Ethernet-kabelledninger tjener et formål: de afbryder interferens mellem ledningerne. Untwisting dem kan øge interferens og 'støj' over Ethernet. Undgå at køre ledninger inden for 6 tommer elektriske ledninger, og pas på at holde kabler fri for lysstofrør og intercom-ledninger, hvilket også kan forårsage forstyrrelser.