Sådan bruges en netværksstik

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Fjern et og en halvanden minut fra netkablets ydre omslag ved hjælp af en kabelstrimmel til at udstille fire par snoet ledninger. Untwist og straighten ud ledningerne. Få en RJ-45 keystone jack og afmarker eller fjern topdækslet for at afsløre den farvekodede ledningsskema ovenpå. Bemærk, at der er to farvekodede ledningsoptioner: T568-A og T568-B. Enhver af de to ordninger kan anvendes, forudsat at samme ledningsskema anvendes i den anden ende af kablet. Kig på den anden ende af kablet og følg samme ledningsskema, hvis der allerede findes en eksisterende jack.

2.

Placér jacken på en hård og stabil overflade og læg alt otte ledninger på midten af ​​stikket med spidsen af ​​kabels mantel, der kun berører bagkanten af ​​stikket. Omdirigér hver farvet ledning til den tilsvarende farvekodede slot én side ad gangen efter det farveskema, du vælger. Skub hver ledning helt ned i spalten ved hjælp af det nedstødningsværktøj, der fulgte med stikket.

3.

Skær overskydende ledning langs begge sider af stikket ved hjælp af et par diagonaltænger. Udskift tastaturstikkets snap på topdækslet. Sæt stikket ind i spalten bag på forsiden med klipset vendt opad og skub stikket på sporet, indtil det klikker på plads. Skru frontplade på væggen ved hjælp af en skruetrækker.

En netstikket eller RJ-45-stikket rummer et RJ-45-stik og bruges til at tilvejebringe en kabelforbindelse mellem din computer og andre computere inden for et lokalnetværk (LAN) eller internet. En typisk netstik har otte stifter, der forbinder til otte farvekodede ledninger i et Cat-5, Cat-5E eller Cat-6 netværkskabel. Moderne netstikkontakter kaldes for det meste keystone jacks, fordi deres åbning er formet som en keystone. De er også farvekodede og nemme at bruge. Du kan lære at bruge en netværksstik til at forbedre din tekniske evne og spare penge.