Sådan får du adgang til datakilder på tværs af domæner

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Klik på 'Start'. Skriv 'cmd' i tekstboksen i menuen pop op. Tryk på 'Enter' for at åbne kommandolinjeværktøjet.

2.

Indtast følgende i kommandolinjen:netbrug Z: \\ 192.168.0.1 \ c $pass / USER: domæne \ brugernavn / vedvarende: jaDenne kommando kortlægger et domæne kaldet 'domæne. ' Indtast dit eget domæne i kommandoen. 'Bruger' er dit brugernavn. Stien til den eksterne del er '192.168.0.1 \ c $.' Dette er computerens placering og drev, hvor den delte information er placeret. Den 'vedvarende' switch skifter drevet hver gang du starter computeren.

3.

Tryk på 'Enter'. Det tager kun et par sekunder for det kortlagte drev at registrere. Klik på 'Start' igen. Klik på 'Computer'. Bemærk det nye kortlægede drev på listen. Dobbeltklik på det for at åbne delen og få adgang til de eksterne data.

Windows-domæner er en type netværksorganisationsstruktur, der grupperer computere til en central server. Du kan have mere end et domæne på et større netværk med flere brugere. For at få adgang til oplysninger om andre domæner skal du have et gyldigt brugernavn for dem, men du kan kortlægge til den eksterne server eller stationære harddisk. Dette kan opnås ved hjælp af Microsoft Windows kommandolinjeværktøjet.