Sådan finder du en duplikat IP-adresse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Kontroller, at to DHCP-servere ikke har overlappende IP-adresser. For DHCP-servere, der bruger enten dynamisk eller automatisk tildeling af IP-adresser, er det simpelthen et spørgsmål om at sammenligne alle serveres IP-adresser, der søger overlap. Men for DHCP-servere, der bruger statisk tildeling, skal du gennemgå hver enkelt hardkodede IP-adressetildeling. Fordi disse er indtastet manuelt, er det nemt for en administrator at begå en fejl i en IP-adresse tildeling.

2.

Kontroller hver maskine på LAN-segment, der har den dobbelte IP-adresse for at sikre, at den ikke har den dobbelte IP-adresse statisk indtastet. Det er ikke ualmindeligt, at en slutbruger statisk definerer IP-adressen til deres maskine baseret på en tidligere tildelt DHCP-adresse. en maskine, der er blevet statisk konfigureret med den dobbelte IP-adresse, er der to muligheder: Den første mulighed er at omkonfigurere maskinen for at bruge DHCP, så den vil blive tildelt en ny adresse. Den anden mulighed er at konfigurere DHCP-serveren for at stoppe tildeling duplikatet spiste IP-adresse. Dette er nyttigt, hvis maskinen med den statiske konfiguration er en velkendt server i miljøet og ikke kan få sin adresse ændret.

3.

Hvis der ikke er overlapninger i adressefeltet i din DHCP-servere og ingen maskine kan findes med en statisk defineret dublet IP-adresse, find de to modstridende maskiner ved hjælp af en netværkssnuser. Der er mange gratis netværkssnifere, herunder Microsoft Network Monitor, Ngrep og Snoop. Brug dit netværkssniffer til at overvåge ARP-meddelelsestrafikken, og se efter ARP-meddelelserne, der bruger to forskellige MAC-adresser til samme IP-adresse. Når de to modstridende MAC-adresser er fundet, kan du finde de to modstridende maskiner på netværket, der har disse MAC-adresser. Du skal derefter rydde hver maskinens ARP-cache og tvinge hver maskine til at frigive sin IP-adresse og lease en ny fra DHCP-serveren. På Windows-maskiner er dette gjort med kommandoen ipconfig.

h4> Tips og advarsler

  • Konfigurer dine klientmaskiner til at sende en 'gratis ARP' besked, når de initialiseres for at minimere chancerne for dobbelt IP-adresser på grund af forældede ARP-caches.
  • I et TCPIP-netværk skal ingen to maskiner have samme IP-adresse på samme tid. Men der er flere måder, der kan opstå en 'duplikat IP-adresse' -fejl. I de fleste tilfælde kan de dobbelte IP-adresser detekteres ved hjælp af DHCP-serverne og kontrollere konfigurationen af ​​maskinerne på LAN-segmentet. I ekstreme tilfælde skal ADP-meddelelser (Address Resolution Protocol) overvåges for at bestemme, hvilke maskiner der er i konflikt.