Sådan konfigureres et Linksys-modem

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut modemets strømforsyning til et stikkontakt.

2.

Slut modemet til en stikkontakt med en regelmæssig telefonkabel.

Slut den ene ende af et Ethernet-kabel til Ethernet-porten på modemets bagside, og tilslut den anden ende til en Ethernet-port på din computer. Windows skal opdage og installere modemet automatisk. I de fleste tilfælde fungerer denne standardkonfiguration perfekt.

4.

Åbn et webbrowservindue og indtast '192.168.1.1' i adressen bar. Indtast 'admin' som brugernavn og adgangskode, når du bliver bedt om det.

5.

Vælg 'RFC 2364 PPPoA' fra menuen 'Indkapsling' på siden 'Internetopsætning' Klik på indstillingen 'VC' Multiplexing direkte under den.

6.

Vælg 'Deaktiver' for 'Autodetect' og indtast derefter 'VPI' og 'VCI' ved siden af ​​'Virtual Circuit.' Kontroller ressource 1 for VPI og VCI-serierne hos almindelige internetudbydere. Hvis din internetudbyders oplysninger ikke er tilgængelige, skal du lade denne mulighed være aktiveret.

7. Indtast brugernavnet og adgangskoden, som du oprettede hos din internetudbyder, herunder brugernavnet 'domæne', delen efter symbolet '@'.

Tips og advarsler

  • Hvis du 'Oprettelse af en trådløs gateway for første gang, skal du konfigurere de trådløse netværksindstillinger, mens du er på den. Gå til Ressource 2 for instruktioner.
  • Linksys fremstiller kombinationsenheder kaldet 'gateways', der kombinerer funktionen af ​​en netværksrouter og internet modem. De ADSL-modemmer, der er inkluderet i disse gateways, skal konfigureres under deres oprindelige opsætning, før de med held kan oprette forbindelse til internettet. Installationsprocessen er designet til at være så smertefri som muligt, og behøver ikke gentages, når den er fuldført, medmindre du ændrer internetudbydere.