Sådan linker du din computer til en anden for at reparere den

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Aktivér fjernskrivebordstilslutning på den computer, du vil oprette forbindelse til

1.

Klik på 'Start' og derefter 'Kontrolpanel'. Vælg 'System og vedligeholdelse' eller 'System og sikkerhed' fra listen over muligheder. Klik på 'System', og klik derefter på 'Fjernindstillinger' i venstre side af vinduet.

2.

Marker afkrydsningsfeltet ud for 'Tillad, at denne computer styres eksternt 'under' Remote Desktop. ' Indtast en administratoradgangskode, hvis systemet bliver bedt om det. Klik på 'Vælg brugere'. Dialogboksen 'Remote Desktop Users' åbnes. Klik på knappen 'Tilføj'. Dialogboksen 'Vælg brugere eller grupper' åbnes. Hvis din brugerkonto er en administratorkonto, bliver den automatisk tilføjet til listen over fjernbrugere.

3.

Skriv navnet på den bruger, du vil tilføje i 'Enter objekterne navngiver at vælge 'boks i dialogboksen' Vælg brugere eller grupper '. Det angivne navn får lov til at oprette forbindelse til denne computer.

Opret forbindelse til den computer, du vil rette

1.

Klik på 'Start' Alle programmer. ' Vælg 'Tilbehør.'

2.

Klik på 'Fjernbordsforbindelse.' Dialogboksen 'Remote Desktop Connection' åbnes.

3.

Skriv navnet på den computer, du vil oprette forbindelse til i 'Computer' boksen. Alternativt kan du skrive computerens IP-adresse i stedet for navnet. Klik på knappen 'Connect'. Du kan nu navigere i systemet på den anden computer for at finde og rette op på problemer.

Hvis en ven eller kollega s computer har problemer, kan du linke din computer til deres for at rette den. Dette kan gøres ved at bruge programmet Remote Desktop Connection i Windows-operativsystemet. Denne software gør det muligt at oprette forbindelse til en anden computer og få adgang alle dets filer, mapper og programmer. Du kan også navigere i systemet, så du kan diagnosticere og løse problemer på den anden computer uden at være på den fysiske placering.