Trin for trin på sikring af trådløs til en bærbar computer

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Indtast IP-adressen til din computers netværkets router i adressefeltet på din internetbrowser. Fælles router-IP'er efter firma er: 192.168.2.1 for Belkin, 192.168.0.1 for Linksys og 192.168.0.1 til Netgear.

2.

Indtast dit brugernavn og adgangskode til din router og tryk på 'Enter'. Klik på fanen 'Trådløs'. Skift netværkets navn, også kendt som SSID, hvis det er angivet til et standardnavn. Klik på sektionen 'Trådløs sikkerhed' for at kontrollere dine indstillinger. WPA- eller WPA2-kryptering anbefales til trådløse hjemmenetværk, så ændrer indstillingen hvis Indtast en trådløs adgangskode, også kendt som en trådløs nøgle. Klik på 'Apply' eller 'Save' for at bekræfte dine ændringer.

3.

Luk din internetbrowser. Start 'og' Kontrolpanel. 'Klik på' System og sikkerhed. 'Åbn' Windows Firewall. 'Klik på' Slå Windows Firewall til eller fra. 'Skift indstillingen til' Til ', hvis den ikke allerede er på. Du kan angive programmer eller forbindelser, der måles gennem firewallen, fra sag til sag ved hjælp af yderligere konfigurationsindstillinger på dette panel.

4.

Højreklik på dit trådløse netværk forbindelsesikon og klik på 'Se ledige trådløse netværk.' Vælg SSID for dit trådløse netværk og indtast netværksnøglen. Klik på 'Connect'.

Trådløse netværk er særligt velegnede til bærbare computere, da du ikke behøver at bekymre sig om, at kabler kommer i vejen, mens du surfer på internettet. At komme på et trådløst netværk kan åbne dig for visse farer, såsom uautoriseret brug af internettet på dit hjemmenetværk eller hackere, der kommer ind i din bærbare computer og får adgang til personlige og private filer og mapper. Sikring af din bærbare computers trådløse forbindelse hjælper dig med at holde ud af uautoriserede brugere.