Typer af WiFi-forbindelse

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  At finde den rigtige type WiFi-forbindelsesnetværk til personlig brug eller forretningsbrug kan være ret forvirrende. Hvilken form for WiFi-netværkstype, der anvendes, varierer på omfanget af netværket, da visse forbindelser passer bedre til brug i hjemmet, mens andre er mere passende til virksomheder, byer og endda verdensomspændende brug.

Local Area Network (LAN) < / h2> Et lokalnetværk (LAN) bruges typisk til at forbinde flere computere i et rum eller på tværs af nogle få bygninger. Denne forbindelse tillader fil- og printerdeling og på grund af sin forholdsvis lille størrelse kan en eneste administrator overvåge og styre netværket.

Trådløst lokalnetværk (WLAN)

Et trådløst lokalnetværk (WLAN) er identisk til et lokalt netværk, hvor den eneste forskel er manglen på netværkskabel og fysisk forbindelse til andre computere. Trådløse kort modtager signaler fra netværket for at muliggøre deling af filer og printere på tværs af netværket.

WAN (Wide Area Network)

Et eksempel på et WAN-netværk vil være internettet. En WAN består af en variabel mængde Local Area Networks forbundet i større skala.

Metropolitan Area Network (MAN)

Et Metropolitan Area Network (MAN) strækker sig generelt fra 5 til 10 kilometer og er typen af netværk, der almindeligvis ses i byer og universitetsområder. Det er vant til at dele regionale ressourcer og er typisk ikke ejes udelukkende af en organisation.

Small Area Network (SAN)

Et Small Area Network (SAN) bruges i langt mindre omfang, typisk med kredsløb. For eksempel ville en SAN tillade kommunikation mellem en 'master' og 'slave' -enhed, mens mesteren ville sende en signalkommando til slaven, og slaven ville modtage og udføre kommandoen. Eksempler på SAN'er, der almindeligvis anvendes i dag, er Serial Peripheral Interface (SPI) og 1-Wire.