Ulemperne ved Client Server Computing

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Client server computing beskriver en type computernetværk, der muliggør central forvaltning af ressourcer og data. Applikationsarkitekturen giver mulighed for fildeling mellem klienten og serveren og øger netværkets sikkerhed, fordi der er færre servere og personer, der kan få adgang til dem. Client server computing har nogle vigtige ulemper at være opmærksom på. Client server computing adskiller sig fra Peer-to-Peer-netværk, hvor hver klient på netværket deler filer og data med hinanden i stedet for en central server.

Enkelt fejlpunkt

En af de største ulemper ved klientserveren computing er muligheden for et enkelt punkt af fejl. Hvis et netværkets centrale server mislykkes, kan brugerne muligvis ikke få adgang til data eller ressourcer, som de har brug for hos deres kunder. Sådanne fejl kan have store og dyre konsekvenser for virksomhederne. Peer-to-peer-netværk er ikke sårbare over for dette fordi en enkelt klient fejler, får ansvaret jævnt fordelt i de resterende klienter på netværket.

Overbelastning

Ekstremt travle netværk kan undertiden overbelaste og kollidere en server. Servere kan kun udføre en vis mængde kommandoer per sekund, så ekstremt overbelastning af netværket kan få serveren til at overbelaste og kollapse, hvilket gør filer og ressourcer utilgængelige for brugerne. Selv de mest kraftfulde og dyre servere har en grænse. I modsætning hertil fortsætter peer-to-peer-netværkene, men ikke i fuld kapacitet, hvis en enkelt klient overbelastes af anmodninger og nedbrud.

Omkostninger

Omkostningerne ved oprettelse af et klient-server-computermiljø kan være yderst uoverkommelige. Servere koster normalt $5000 eller mere og kompleksiteten af ​​netværksdesign og administration kan også være meget dyrt. Virksomheder, der installerer et klient-server-computersystem, skal investere i det nødvendige udstyr, herunder servere, klienter og netværkskabler, ansætte it-fagfolk til at designe og oprette serveren og netværket samt betale for løbende vedligeholdelsesproblemer og teknologiske opgraderinger for livet af netværket. Med peer-to-peer kan enkeltcomputere opgraderes for at forbedre netværkets effektivitet over tid, og personlige computere er betydeligt billigere end servere.