Forskel mellem Hub u0026 Switch

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Administreret vs Ikke-administreret

Administreret trafik er meget ligesom at give al trafik på dit netværk et kort til dets destination. I stedet for at netværkstrafikken hopper rundt, indtil den finder den rigtige computer, sender administreret trafik direkte til den computer, der skal modtage den.Ustyret trafik tillader information at hoppe rundt i netværket, indtil den kommer frem, hvor den tilhører. På grund af dette er det muligt at ende med et overbelastet og langsomt netværk, hvis der er mange ustyrede data, der udveksles. Hubs giver ustyrede forbindelser, det vil sige at informationen kommer i en havn og gentages ud af alle de andre havne.
Skifter indgående trafik direkte til den port, der forbinder til computeren, oplysningerne er beregnet til.

Hastighed

Afhængigt af netværkets størrelse og kompleksitet kan hastighedsoptimeringer foretages intelligent ved hjælp af nav, omskiftere eller en kombination af begge.

< br />
Hubs giver den hurtigste information gennemstrømning, da ingen analyse udføres på de oplysninger, der passerer gennem portene. Afbrydere tager længere tid at passere gennem oplysninger, da de analyserer informationspakker og videresender dem til den relevante port.Hastigheden er dog mere end en måling af hardware ydeevne. Netværkshastigheden skal også tages højde for. På netværk med mange data, der udveksles på tværs af flere computere, giver switche mulighed for at minimere skraldespørgsmål, hvilket øger den samlede netværkshastighed.

Omkostninger

Skiftere er dyrere end hubs på grund af den ekstra beregningsevne, der kræves for at analysere informationspakker i realtid.
Afhængigt af kompleksiteten og vigtigheden af ​​dit netværk skal der foretages en cost-benefit-analyse for at afgøre, om hastighedsgevinsterne realiseret fra at inkludere omskiftere i din netværkstopografi er værd prisen. Netværk hubs og switche er to nøgleelementer i lokale netværk. De letter tilslutning af flere computere til hinanden, hvilket skaber LAN. Afhængigt af netværkets behov og størrelse vil valget mellem hub og switche spille en central rolle i netværkshastigheder og pålidelighed.