Hvad bruges en Wi-Fi-adapter til?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Wi-Fi

I hovedsagen er Wi-Fi et udtryk, der identificerer trådløse netværk, der kommunikerer via radiobølger. De enheder, der giver computere mulighed for at udnytte disse typer netværk kaldes Wi-Fi-adaptere. Wi-Fi-adaptere kan enten installeres internt i hjemmecomputere eller forbinde dem via tilslutninger som USB- eller ethernetporte.

Computere

Mens Wi-Fi kan bruges til at udføre enhver opgave, der kræver sammenkoblede computere, er de som oftest findes i hjemmet, fungerer som internetadgangspunkter. I dette tilfælde tillader en router eller en computer, der fungerer som en server, andre computere, såsom bærbare computere, at få adgang til internettet via dem via et Wi-Fi-netværk.

Underholdning

Wi-Fi-adaptere finder i stigende grad deres vej ind i hjemmeunderholdningsudstyr som fjernsyn og dvd-afspillere. Ligesom computere har disse enheder adgang til internettet via en Wi-Fi-forbindelse, som giver mulighed for en bred vifte af onlineunderholdning som f.eks. Tv-programmer eller film. Med den fortsatte udvikling af computerteknologi og hyppigt udseende af nye teknologier er det let at komme efter. Et af disse hurtige områder er computernetværk. Da netværkene finder deres vej dybere ind i hverdagen, er det vigtigt at holde sig informeret.