Hvad er sikkerhedsrisikoen med en kabel-telefon?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Voice over Internet Protocol (VoIP) har tilføjet en anden dimension til internetbrug. Lokale kabelvirksomheder er blevet tiltrukket af denne service med potentialet for ekstra profit. Med kabelnet, der allerede er på plads for virksomheder og boliger, bruger kabelvirksomheder VoIP-tilbud til at tiltrække nye kunder til pakker af internettjenester. En almindelig misforståelse er, at VoIP-telefoner og -tjenester er beskyttet mod forsætlige og utilsigtede sikkerhedstrusler.

Hvordan virker VoIP Work?

Konventionelle jordlinetelefoner bruger et kontinuerligt analogt signal til at sende meddelelser via ledninger og kabler. VoIP bruger den samme trådløse 'cloud', der driver internettet. Telefonkonversationer konverteres til digitale signaler, der bliver digitale oplysninger, der er brudt i pakker på afsendelsesstedet. Pakker går ind i skyen og genmonteres på et fjernt punkt og omdannes til genkendelige stemmetransmissioner. Kabel-tjenester, der fungerer som internetudbydere (ISP'er), giver forretnings- og boligabonnenter modemforbindelser til internettet. VoIP-meddelelsen stammer fra kabelforbundne forbindelser, bliver digitale pakker i skyen og vender tilbage til kabelforbundne forbindelser.

Service Denial

Denial of Service (DoS) er beregnet til at bringe VoIP-systemer ned. Hackere, ondsindede konkurrenter og andre angribere udnytter system svagheder eller oversvømmer et VoIP-system med dårlige meddelelser eller oplysninger for at bremse det til et stop. Ved at indtage en høj procentdel af systemets computerbehandlingstid, nægtes service til systemet.

Vishing

VoIP-versionen af ​​'phishing' -type e-mail-svindel kaldes 'vishing.' Fordi folk har tendens til at tænker på telefoner som troværdige enheder, de åbner døren til telefon svindel, der spiller på tillid fra telefonbrugere. Da de fleste VoIP-systemer mangler tilstrækkelig sikkerhed, er de sårbare over for angreb af dem, der håber at få ved deres indtrængninger. på sit Kriminalitetscenter, at rapporter om 'vishing' stiger hurtigt.

Spit

Spam begynder at trænge ind i VoIP-netværk. Det har fået akronymet 'spytte', som står for spam over internettelefoni. markedsførere gør større brug af denne teknologi, de kan oversvømme Voice over Internet Protocol-systemer med telefonbeskeder til at fremme produkter og tjenester.

Hijacking Information

Datavidenskabsafdelinger lærer ofte eleverne, hvordan man spænder en informationskanal til ulovlig alle grunde. Dette kaldes 'mand i midten.' VoIP-angriberen har til hensigt at opfange eller stjæle oplysninger om kommerciel værdi. I en verden, hvor industriel spionage er bugtet, skaber denne slags aflytning et stort incitament til kapere. Denne type afbrydere kan bruge en kapret telefon til at foretage opkald eller endda stjæle et telefonnummer.

Beskyttelse af VoIP-telefonsystemer

Virksomheder bør være aktive for at sikre VoIP-telefonsystemer. Pålidelige konsulenter bør ansættes for at indføre kryptering til kommercielle telefonsystemer. Kryptersystemer konverterer standard VoIP-samtaler til kodede meddelelser, der ødelægger kapre.