Hvad er sikkerhedsrisikoen med et trådløst netværk?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Trådløse netværk har gjort adgang til internettet mere praktisk, når folk har adgang til netværk ved hjælp af bærbare computere, telefoner og tablets, hvor der er et signal. Mens internet gøres lettere at få adgang til, har trådløse netværk øget sikkerhedsrisici, som kan give tredjepart mulighed for at opfange og registrere internettrafik.

Trafikanalyse og aflytning

Da data sendes trådløst via luftbølger, har tredjeparter en mulighed for at overvåge og registrere denne trådløse trafik. Data krypteres kun, hvis netværket har valgt en sikkerhedsindstilling som 'Wi-Fi Protected Access' (WPA), men kan stadig optages og dechiffreres senere. Svagere trådløse sikkerhedsindstillinger som 'Wireless Encryption Protocol' (WEP) deklareres hurtigt og nemt, ifølge Computer World-forfatteren Susan Kennedy. Evnen til at overvåge trådløs trafik - selv når dataene er krypterede - udgør en alvorlig sikkerhedsrisiko med trådløse netværk.

Rogue Access Points

Rogue-adgangspunkter henviser til uautoriseret adgang til et netværk via en sikkerhedsfejl. Meget af det udstyr, der bruges til at oprette et netværk, er blevet standardiseret, hvilket gør det nemt for en person at købe og bruge teknologi til at få adgang til et trådløst netværk. Udstyr i dette tilfælde refererer til diagnostiske netværksværktøjer til måling af signalstyrke eller finde trådløse netværk. Disse rogue-adgangspunkter er faktisk 'porte', som er åbne af netværk for at give netværksadministratoren fleksibilitet i konfiguration og adgang til netværket.

Radio Jamming

Trådløse netværk bruger radiosignaler til at kommunikere med trådløse enheder. En anden sikkerhedsrisiko med et trådløst netværk er signalstop, hvilket forhindrer driften af ​​netværket. Radiosignaler kan uskyldigt blive manipuleret med at bruge genstande som mikrobølger eller skadeligt blokeret af tredjeparts individer, der bruger computerudstyr. Værktøjerne, der bruges til at gøre dette, er højstrømssignalgeneratorer, der producerer RF-interferens, blokkerer det trådløse signal. Selvom tredjepartspersonalet ikke har adgang til data, afbrydes driften af ​​netværket og kan ikke bruges.