Hvilken slags oplysninger kan en person finde ud af med deres IP?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Returinformation

Du kan bestemme en computers internetudbyder (ISP) og dens geografiske placering med computerens IP-adresse. Du kan også bestemme, hvilken platform eller operativsystem computeren kører - Mac, Windows eller Unix - forudsat at computerens IP er 'synlig', hvilket betyder, at den er forbundet til internettet. Hvis computeren ikke er online, det er ikke muligt at hente informationen.

Ikke-hentelige oplysninger

Personlige oplysninger som f.eks. brugerens rigtige navn og adresse, e-mail-adresse eller telefonnummer kan ikke opdages via en IP-adresse Personlige oplysninger fra en IP-adresse kan kun hentes ved at kontakte ISP-selskabet, der er knyttet til den pågældende IP-adresse. Udbydere skal dog holde deres kunders personlige oplysninger fortrolige, medmindre de på anden måde er underrettet af retshåndhævende myndigheder .

IP-identifikation

IP-adresser er knyttet til e-mail-meddelelser for at afholde brugere fra at engagere sig i visse typer uetisk adfærd, såsom at sende ondsindede meddelelser via internettet eller sende beskeder ved hjælp af flere e-mail-konti d falske identiteter. Da retshåndhævende myndigheder og offentlige myndigheder er i stand til at bestemme en persons identitet baseret på IP-adressen, kan vedhæftelse af IP tillade retshåndhævelsen at bestemme kilden til meddelelserne. En IP-adresse (internetprotokol) er et binært tal, der er unikt for hver computer med internetforbindelse. Med en IP-adresse er det muligt at finde ud af, hvilken type internetforbindelse en person har, men personlige oplysninger kan ikke hentes.