Kan ikke oprette forbindelse til det trådløse modem

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Fysisk netværksfejlfinding

1.

Klik på 'Start', og klik derefter på 'Kør'. Indtast 'ping' efterfulgt af modemets IP-adresse. Hvis du modtager et svar, eksisterer der et kommunikationsproblem. Kontrol af de fysiske forbindelser af netværket vil spare tid. Hvis du ikke modtager et svar, kan enheden have et konfigurationsproblem eller måske have funktionsfejl i det hele taget.

2.

Kontrollér, at dit trådløse modem, adgangspunkt og routerkabler er korrekt installeret. Bekræft, at strømforsyningen til hver enhed og ledningerne til væggen og computeren er fast forbundet.

3.

Sluk modemet i mindst fem minutter. Dette vil nulstille modemet og løse problemer med tilslutning. Sørg for, at lysene på modemet er grønne og stabile, når enheden tændes. Det kan tage flere sekunder i et par minutter. Hvis 'Internet' -lyset er rødt eller ikke en stabil grøn, kan problemet ligge hos din internetudbyder. Ring til din udbyder for at bekræfte, at udfald ikke er et problem.

4.

Flyt din router eller trådløst adgangspunkt (WAP). Routeren eller WAP-stedet kan påvirke forbindelsen. Elektronik i dit hjem eller kontor - f.eks. Mikrobølger eller trådløse telefoner - kan bruge samme frekvens og forårsage interferens. Flyt enheden til et andet sted, og kontroller forbindelsen.

Driverfejlfinding og opdateringer

1.

Klik på knappen 'Start'. Højreklik på 'Denne computer' og klik derefter på 'Administrer'.

2.

Klik på 'Enhedshåndtering' og dobbeltklik derefter på 'Andre enheder' eller 'Netværksadaptere.' Find din netværksadapter i listen, og højreklik derefter på elementet og vælg 'Egenskaber'. Skriv ned fabrikantens og modeloplysningerne.

3.

Bekræft, at enheden arbejder på fanen 'Generelt'. Hvis du ser en fejl, skal du klikke på fanen 'Driver' og derefter klikke på 'Opdater driver'. Operativsystemet vil downloade og installere en opdateret driver, som kan løse kommunikationsfejl.

Sikkerhedsfejlfinding

1.

Bekræft, at din computer bruger den rigtige krypteringsnøgle. WEP-indstillinger (WEP) eller Wi-Fi-beskyttet adgang (WPA) skal være de samme på hver netværksenhed, herunder computeren, routeren, modemmet, navet eller adgangspunktet. Find WEP eller WPA på bagsiden af ​​din router eller find nøglen, hvis du har ændret den og skrevet den ned.

2.

Åbn din internetbrowser og indtast IP-adressen til hver enhed. Du skal muligvis kontakte din internetudbyder eller enhedsproducent for de relevante log-in-oplysninger. Indtast dit brugernavn og adgangskode. Klik på 'Trådløse indstillinger' og find WEP- eller WPA-nøglen. Bekræft, at nøglen er indtastet korrekt på hver enhed og på din computer.

3.

Bekræft serviceindstillingsidentifikatoren (SSID). Hvis du arbejder med en bærbar computer, kan du have forbindelse til et andet netværk og glemte at nulstille til dit netværk. Højreklik på netværksikonet i proceslinjen og klik på 'Se ledige trådløse netværk.' Klik på dit netværks navn, og klik derefter på knappen 'Connect'.

Tips og advarsler

  • Hvis modemet stadig har problemer med tilslutning, skal du kontakte producenten eller din internetudbyder og anmode om en opgradering. Sørg for, at opgraderingen er kompatibel med hver af dine enheder.
  • Trådløse netværk er nemme at installere og bruge - indtil de ikke længere fungerer. Flere hardware- eller softwareproblemer kan forårsage problemer med netværks- eller internetforbindelse. Fejlfinding af dit trådløse modem kræver en strategisk plan for at identificere og løse problemet. Dit modem, router eller adgangspunkt kan have fysiske, software- eller sikkerhedsproblemer, som hver især kan resultere i kommunikationsfejl. Når du begynder at fejre dit netværk, skal du altid kontrollere maskinens ledninger eller strømadaptere, for eksempel - først for at spare tid.