Kravene til netværkscertificering

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

  Der er mange netværk certificeringer, der kan forfølges. Generelt kan de klassificeres i grundlæggende, mellemliggende og avanceret certificering. Mange organisationer har en certificeringsstige, hvor deres netværk fagfolk går videre. Hvis det antages, skal en netværksprofessor først certificeres på basisniveau. Cisco Certified Network Associate Cisco Certified Network Associate (CCNA) er den grundlæggende niveau certificering, der er en forudsætning for mellemliggende og avancerede Cisco certificeringer. Det er starten på Cisco certificeringsprogrammet. CCNA-fagfolk forventes at kunne installere, konfigurere og køre lokalt netværk (LAN), WAN-netværk (WAN) og opkaldsadgangstjenester for små netværk med mindre end 100 noder med talrige protokoller. Testing omfatter også forskellen mellem routing og rutede protokoller og hvordan de fungerer på et netværk.

Cisco Certified Network Professional

Cisco Certified Network Professional (CCNP) er certificeringen på mellemniveau i Cisco certificeret professionelt program. Det er rettet mod fuldtidsnetværk eller systemadministratorer, eller dem, der arbejder med lokal og / eller bred netværksinfrastruktur. At have denne certificering anses for at være i stand til at arbejde med mellemstore netværk med teknologi som QoS, bredbånd, VPN og sikkerhedsforanstaltninger. Kandidater skal bestå fire eksaminer eller en komposit eksamen og to separate eksamener ud over CCNA forudsætningen eksamener. Denne certificering bygger på, hvad der blev lært for CCNA.

Cisco Certified Internetwork Expert (CCIE)

Cisco Certified Internetwork Expert (CCIE) er det højeste niveau af Cisco certificering. Det betragtes som den sværeste certificering at tjene og som sådan er højt respekteret og værdsat i branchen. At have denne certificering betragtes som bevis for at have ekspertisen til at håndtere de mest udfordrende problemer på området. CCIE certificeringen har fire forskellige tekniske specialiteter, som er CCIE Service Provider, CCIE Routing og Switching, CCIE Security og CCIE Voice. Hver specialitet kræver, at kandidaten skal bestå en skriftlig eksamen og en rigtig laboratorieundersøgelse, hvor kandidaten demonstrerer ekspertise med konfiguration, testning og fejlfinding af ægte udstyr.