Sådan gendannes en Microsoft Bluetooth Stack

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Afinstaller drivere fra tredjepart gennem Kontrolpanel. Klik på 'Start' og 'Kontrolpanel', og klik derefter på 'Tilføj / fjern programmer' i Windows XP eller 'Afinstaller et program' i Vista. Find tredjepartsdriverne og afinstaller dem.

2.

Klik på 'Start' og 'Kør' og skriv derefter '\% windir\% \ inf' i 'Åbn' boks og klik på 'OK'. Søg efter filen 'bth.inf.old' eller 'bth.bak.' Hvis ingen af ​​filen er til stede, skal du gå til trin 3. Højreklik på filen og vælg 'Omdøb'. Omdøb den til 'bth.inf.'

3.

Genstart computeren og tilslut din Bluetooth-adapter. Windows vil registrere den nye hardware, og Microsoft Bluetooth-stakken vil automatisk indlæses og installere de korrekte drivere. Hvis den originale Microsoft-stack er beskadiget og ikke genkender din Bluetooth-enhed, kan du geninstallere Windows Bluetooth-drivere fra tredjepartswebsteder eller installere de seneste opdateringer til din version af Windows fra Microsoft. Microsoft leverer ikke en separat download af Bluetooth-drivere.

4.

Download den gratis Bluetooth Driver Installer fra BluetoothInstaller.com. Genstart computeren, og når Windows beder om Bluetooth klik på 'Annuller.' Dobbeltklik på 'BluetoothDriverInstaller.exe.' Klik på 'OK', markér afkrydsningsfeltet for at acceptere vilkårene og klik på 'Næste'. Når softwaren har fundet Bluetooth-adapteren, skal du klikke på 'Næste' for at installere driveren. Klik på 'Næste' for at teste Bluetooth-adapteren og derefter klikke på 'Afslut' for at afslutte installationen.

5.

Download Driver Whiz fra firmaets hjemmeside (se referencer). Driver Whiz er et freeware program, der vil scanne dit system for eventuelle beskadigede eller manglende Windows Bluetooth-drivere og opdatere dem automatisk til den nyeste kompatible version. Klik på EXE-programfilen for at starte download og vælg 'Kør' i Internet Explorer eller 'Gem som' i Firefox. Klik på 'Kør' og følg installationsvejledningen på skærmen. Driver Whiz vil oprette et systemgendannelsespunkt, inden du installerer nye drivere.

6.

Hent de seneste opdateringer til din version af Windows fra Microsoft. For Windows XP, gå til Windows Update Center på Microsofts websted. I nyere versioner af Windows skal du klikke på 'Start', klikke på 'Alle programmer' og derefter klikke på 'Windows Update.' Hvis Windows registrerer vigtige opdateringer, skal du installere dem ved at klikke på linket 'Installer opdateringer'. Genstart computeren, når du bliver bedt om det.

Tips og advarsler

  • Nogle mærker af computerskib med deres egen version af de generiske Bluetooth-drivere. For at gendanne dem skal du følge instruktionerne i din brugermanual.
  • Mange Bluetooth-enheder installerer tredjeparts enhedsdrivere, som deaktiverer den generiske Bluetooth-software eller 'stack' i ældre versioner af Windows og forhindrer det i at blive indlæst. Andre enheder, især Blackberry mobiltelefoner, vil kun forbinde til en pc, der kører Microsofts Bluetooth-drivere. Hvis du kører mere end et sæt Bluetooth-drivere, kan det medføre stabilitetsproblemer, og det er ikke tilrådeligt. For at give Microsoft-drivere mulighed for at indlæse, Du skal afinstallere Bluetooth-drivere fra tredjepart.