Sådan kører du en Ventrilo-server via en Windows Server til Windows XP

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Serveropsætning

1.

Sørg for, at det lokale netværk fungerer, og at alle Windows XP-systemer, der ønsker at bruge netværket, har adgang til serversystemet.

2.

Hent programmet Ventrilo Server på Windows Server-computeren. Åbn den hentede fil for at installere programmet.

3.

Åbn indstillingen 'Rediger INI' fra mappen 'VentSrv' i programlisten. Navngiv serveren ved at ændre værdien efter 'Name =' -teksten og gem dokumentet.

4.

Kør 'Ventrilo Server' -menuen fra mappen 'VentSrv' i Programmer liste. Vent til servervinduet for at vise dialogen 'READY'.

5.

Klik på menuen Start og åben et kommandopromptvindue i mappen 'Tilbehør'. Skriv 'ipconfig' uden citaterne og tryk 'Enter'. Bemærk IP-adressenummeret. Klientsystemerne skal bruge dette nummer for at kunne oprette forbindelse til serveren.

Klientopsætning

1.

Download Ventrilo Client-applikationen på alle Windows XP-systemer, du ønsker at bruge softwaren med. Åbn filen og følg instruktionerne for at installere softwaren. Åbn Ventrilo fra 'Alle programmer' i menuen Start.

2.

Klik på pileknappen efter rullemenuen 'Brugernavn', og vælg 'Ny. ' Indtast et brugernavn og andre ønskede personlige oplysninger, og klik derefter på 'OK'. Disse oplysninger vises til andre brugere, der er forbundet med Ventrilo-serveren.

3.

Klik på pileknappen efter rullemenuen 'Server', og vælg 'Ny'. Indtast navnet på den server, der er defineret af serverens INI-fil, og klik på 'OK'. Indtast IP-adressen til Windows Server-systemet i feltet 'Værtsnavn eller IP'. Klik på 'OK'.

4.

Klik på knappen 'Connect' for at starte kommunikation med serveren. Servernavnet vises i Ventrilo hovedvinduet sammen med navnene på andre tilsluttede brugere.

Tips og advarsler

  • Brugere, der arbejder på Windows Server-systemet, kan oprette forbindelse til deres egen Ventrilo Server ved at downloade klientsoftwaren og følge klientinstallationsproceduren. Serveradministratorer kan også redigere andre værdier i serverens INI-fil for at oprette en adgangskode og kontrollere andre serverelementer.
  • Ventrilo, et voiceover-IP-program til kommunikation mellem computere, bruger en klient / servermodel til at oprette forbindelser. En bruger er vært for en server ved hjælp af serverversionen af ​​programmet, og individuelle klienter forbinder og kan kommunikere via serversystemet. Hvis du allerede har en Windows Server-computer forbundet til et eller flere Windows XP-systemer, giver den en god arkitektonisk base for Ventrilo-kommunikation på et lokalt netværk.