Sådan linkes to Macintosh-computere via DSL

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Slut Ethernet-kablet fra DSL-modemet til en netværksrouter for at tilføje to eller flere Macintosher til en enkelt DSL-forbindelse. Du kan bruge en kablet eller trådløs router. Hvis du bruger en kablet router, skal du tilslutte et Ethernet-kabel fra routeren til hver af de to Macintosh. For en trådløs router skal du klikke på din Macs lufthavnsmenu og vælge routeren i menuen. Routeren vil automatisk oprette et lokalnetværk mellem alle computere, der er tilsluttet det, kabelforbundet eller trådløst.

2.

Aktiver delingsindstillinger i vinduet Deling præference, dine valgmuligheder vises på venstre side af vinduet. For eksempel skal du tænde fildeling og klikke på 'Valg' for at aktivere fildeling via Apple-fil Protokol, Windows-fildeling eller Internet-standardfiloverføringsprotokollen.

3.

Åbn de programmer, du vil bruge på begge Macintosher (enten på samme eller forskellige steder) til afgøre, om det automatisk kan forbinde de to. For eksempel kan du bruge iChat på begge Macintosh'er til lyd-, video- og tekstchat, filoverførsel og skærmdeling ved blot at indtaste din Mac.com, me.com eller AIM-adresse i iChat-vinduerne Alternativt vil Finder automatisk vise tilgængelige delte harddiske på et lokalnetværk, men ikke ove r Internet.

4.

Find din IP-adresse i vinduet Netværkssystemindstillinger. Klik på knappen 'Avanceret' og derefter på fanen TCP / IP. Din IP-adresse bliver det første nummer og vil se sådan ud: 123.234.12.23. Giv dette nummer til den person, du ønsker at oprette forbindelse til din Mac. Hvis du f.eks. Vil oprette forbindelse til denne computer via DSL (eller en internetforbindelse), skal du vælge 'Go' u0026 gt; 'Connect to Server ...' i Finder, og indtast derefter IP-adressen ovenfor.

Tips og advarsler

  • Hvis du tilslutter flere computere til en enkelt internetforbindelse, vil din router tildele dig en intern IP-adresse. Dette kan ses af andre computere på dit eget lokale netværk, men kan ikke automatisk bruges som destinationsadresse via internettet. Prøv at bruge iChat eller en anden automatisk tjeneste for at gøre dine Mac'er tilsluttet, da dette er det nemmeste. Hvis det ikke virker, skal du kontakte din routerhåndbog for at se, hvordan du konfigurerer 'portopgaver', så Internetforbindelser routes korrekt til din Macintosh. F.eks. Ringer Apple Fildeling over port 548.
  • Der er to måder at nærme en forbindelse til fra en Macintosh til en anden via en DSL-forbindelse. Den første er at have en enkelt DSL indgående forbindelse til et kontor eller husstand, og at begge dele deler DSL-forbindelsen via et lokalt netværk. Den anden er at forbinde to Macintosher på forskellige steder, som hver har deres egen DSL.