Fejlfinding af opsætning af netværksprinter

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Fejlfinding til Windows-computere

1.

Åbn dine netværkspræferencer. Klik på startmenuen i nederste venstre hjørne af computerskærmen. Vælg derefter kontrolpanelet. På kontrolpanelet skal du klikke på knappen, der er mærket 'netværksforbindelser.'

2.

Genstart til dit netværk. Kontroller i menuen Netværksforbindelser, at din computer forbinder til netværket, din printer er tændt på. Hvis der er en rød 'x' ved siden af ​​dit printernetværk, er du blevet afbrudt. For at genoprette forbindelsen skal du højreklikke på den røde 'x' og vælge indstillingen mærket 'connect.'

3.

Tilføj printeren til din computer. For at din computer skal kommunikere til printeren på dit netværk, skal den have printeren føjet til dit printerprogram. For at tilføje en printer skal du åbne kontrolpanelet og derefter vælge 'Hardware og lyd'. Vælg hardware og lyd i menuen 'Printere', og klik derefter på knappen 'Tilføj en printer'. Vælg derefter indstillingen 'Tilføj en netværksprinter.' Dette vil medføre et udvalg af printere, der er tilsluttet dit netværk. Se efter printeren, hvor du forsøger at udskrive, og vælg den.

Fejlfinding til Mac

1.

Åbn menuen Systemindstillinger. Find menuen Systemindstillinger under Apple-ikonet øverst til venstre på skrivebordet. Klik på Apple-logoet og vælg derefter indstillingen for at åbne systemindstillingerne.

2.

Åbn netværksindstillingerne og genkonfigurer dit netværk. I systemindstillinger menuen vil du se en sektion mærket 'Internet og Wireless.' I dette afsnit skal du klikke på indstillingen mærket 'Netværk'. Netværksmenuen viser dig hvilket netværk du er tilsluttet. Hvis din netværksforbindelse er rød, er du ikke forbundet. For at genoprette forbindelse til dit netværk skal du vælge det netværk, din printer er tilsluttet, på menulinjen, der er mærket 'Netværksnavn'.

3.

Tilføj din printer. I programmet, du forsøger at udskrive fra, skal du klikke på 'Udskriv'. Dette vil medbringe et udskriftsopsætningsvindue. I vinduet til udskriftsopsætning er der en menu til at vælge den printer, som du vil udskrive fra. Klik på denne menu og vælg din printer. Hvis printeren ikke er der, skal du klikke på indstillingen til 'Tilføj en printer'. Dette vil fortælle din computer at søge efter tilsluttede printere på netværket. Om nogle få sekunder skal computeren finde alle printere på dit netværk.

På grund af stigningen i computerbrug på arbejdspladsen og i skolen indgår mange virksomheder og skoler printernetværk for at give printfunktioner til flere computere på samme tid. Hvis du gør det, hjælper det med at kontrollere udskrivningstrafikken og holder printernetværket rent. Lejlighedsvis vil nogle få eller endda bare en computer have problemer med at oprette forbindelse til printernetværket. Heldigvis kan du følge et par trin til fejlfinding af et problem med printernetværk.