Hvad er et privat domænenavn?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Definition

Privat domæneregistrering eller domæne privatliv er en mulighed, der gør det muligt for internetejere at udelade visse brugeroplysninger fra offentlig adgang. Disse data indeholder typisk oplysninger som brugerens navn, telefonnummer og e-mail-adresse.

Funktion

Det dominerende organ for domænenavne, ICANN, (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) kræver, at personlige oplysninger af dem, der har ejerskab af domænenavne, offentliggøres via WHOIS-katalogerne (hvem er). Denne politik gør det muligt for spammere, identitetstyvere og andre mulige angribere at få nem adgang til disse oplysninger. Privat domæneregistrering er en måde at undgå private oplysningsfortegnelser i WHOIS-mapperne.

Process

Privat domæneregistrering tilbydes via mange domænenavnefirmaer. Brugeren køber et privat domæne, og virksomheden lister fremsendelse af oplysninger i WHOIS-mappen i modsætning til privat brugerinformation. Service kan ske via internetfirmaer som Domains by Proxy, Inc, der lister deres egne kontaktoplysninger i WHOIS-mappen i modsætning til brugerens. Et domænenavn bruges til at definere adressen til et internetsted. Domænenavne kan være offentlige, hvilket betyder, at enhver internetbruger kan se det, eller en person eller enhed med et websted kan vælge privat domæneregistrering.