Hvordan virker Extensible Authentication Protocol?

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

Baggrund

EAP er en standard udviklet af Internet Engineering Task Force (IETF). Dens formål er at validere og bestemme brugere eller programmer, der forsøger at få adgang til det netværk, der udnytter det. Dette gøres ved en række anmodninger og svar mellem de to enheder til godkendelse.

Dele

EAP's infrastruktur indeholder en enkelt computer, der forsøger at få adgang til netværket, kendt som en EAP-peer; Et adgangspunkt, der kræver EAP-godkendelse, for at give enheden adgang til netværket, kaldet en EAP-godkendende og en godkendelsesserver, der forhandler baseret på EAP-indstillingerne og bekræfter eller nægter netværksadgang.

Indstillinger

Der findes forskellige typer protokoller under EAP-spektret, der giver mulighed for forskellige indstillinger og metoder. Baseret på de specifikke indstillinger tilpasset netværksbehovet afgør EAP'en om den computer, der forsøger at få adgang til netværket, kan gøre det. Det er disse indstillinger, der hjælper med at holde netværkene sikre. Extensible Authentication Protocols (EAP) er en standard, der bruges til at bekræfte sikker netværksadgang mellem en enkelt forbindelse og resten af ​​netværket. En EAP-infrastruktur har flere dele og kørsler baseret på sikkerhedsindstillinger.