Sådan kopieres filer mellem hjemme netværkscomputere

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Gå til hver computer på netværket og klik på 'Start'. Klik på 'Kontrolpanel' og 'System og vedligeholdelse.'

2.

Klik på 'System'. Vinduet Systemegenskaber dukker op.

3.

Bemærk navnet angivet under Arbejdsgruppen. Tjek alle computere på netværket for at bekræfte arbejdsgruppens navnekampe. Klik på 'Skift indstillinger' på enhver computer, der har brug for sit arbejdsgruppens navn ændret. Indtast netværks arbejdsgruppens navn og klik på 'Anvend' og 'OK'. Genstart disse computere.

4.

Naviger til en mappe, som du vil kopiere netværksfiler til. Højreklik på mappen og vælg 'Del med.' Du kan angive med hvem du vil dele dine mapper og filer. Vælg brugernavn og klik på 'Tilføj' efter hver fortegnelse.

5.

Gå til en anden computer på netværket og klik på 'Start' og 'Netværk.' Dobbeltklik på computeren med den delte mappe. Dobbeltklik på den delte mappe, og træk og slip de filer, du vil kopiere til den.

Når du har et hjemmenetværk, der er oprettet med alle computere i dit hus, bliver processen med at kopiere filer mellem forskellige computere meget mere ligetil. Fil- og mappedeling er en indbygget funktion af Windows, som giver dig mulighed for at dele netværksressourcer. Du behøver ikke at gå til den pågældende computer og kopiere filer manuelt, når du kan slå mappeaktier på.