Sådan sikres en WiFi med Linksys

Indlæg af Hanne Mølgaard Plasc

 

1.

Tilslut din bredbåndsforbindelse (DSL-router, kabelmodem osv.) til din trådløse router via et Ethernet-kabel.

2.

Tilslut din trådløse router til din computer via et Ethernet-kabel.

3.

Tænd din trådløse router.

4.

Åbn din internetbrowser.

Gå til 192.168.1.1.

6.

Indtast dine loginoplysninger, når du bliver bedt om det for at gøre det. Hvis du ikke har ændret Linksys routerens loginoplysninger, skal du forlade brugernavnet tomt og skrive 'admin' (minus citatmærkerne) som adgangskoden. Klik på 'OK' for at åbne guiden Trådløs opsætning.

7.

Klik på 'Wireless.'

8.

Klik på 'Trådløs sikkerhed.'

9.

Vælg 'WPA Personal' som din sikkerhedsmodus.

10.

Vælg 'TKIP' som din WPA-algoritme.

11 .

Indtast dit adgangskode i valgfeltet i feltet 'WPA Shared Key'. Sørg for at skrive din adgangskode nede et sted, imod chancen for at du kan glemme det en dag.

12.

Klik på 'Gem indstillinger.' Den trådløse router genstarter.

Trådløst internet er blevet ekstremt populært i løbet af det sidste årti. Sammenlignet med traditionelt trådløst internet giver trådløst internet mulighed for mere mobilitet, der gør det muligt at forbinde flere computere, og det er lettere at opbygge et netværk. Faktisk er trådløst internet blevet allestedsnærværende selv i offentlige områder i hele den vestlige verden, der er tilgængelig i så forskellige lokaliteter som transportterminaler, kaffebarer og endda fly. Af hensyn til håndhævelsen af ​​datasikkerhed og for at begrænse forbindelsen til dem, der har tilladelse, sikres ofte trådløse netværk ved datakryptering.